ŞOK: Şanal'a tehdit mektubu!

ŞOK: Şanal'a tehdit mektubu!
HSYK'nın, özel yetkilerini elinden aldığı Cumhuriyet Savcısı Şanal'a tehdit mektubu

İddia olunan Ergenekon terör örgütünün Erzincan yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ile çok sayıda üst düzey kamu ve askeri personelin cezaevine gönderilmesine neden olan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a tehdit mektubu gönderildi.
Erzincan soruşturmasını yürüttüğü esnada HSYK tarafından özel yetkileri alınan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a, 2 Nisan'da isimsiz tehdit mektubu gönderildiği bilgisine ulaşıldı.
Posta pulu mühürsüz, tarihsiz ve imzasız tehdit mektubunun zarfı, Erzurum Adliyesi'nde posta memuru tarafından Şanal'ın koruma polisine verildi.
Bilgisayar ortamında yazılarak çıktısı alınan tehdit mektubu, daha sonra parmakizi alınmak ve teknik veriler elde edilmek üzere Erzurum Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile Kriminal Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.
Cumhuriyet Savcısı Şanal, kendisine gönderilen imzasız tehdit mektubuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı, ihbar mektubuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında postaya verilen mühürsüz tehdit mektubu ile ilgili olarak Erzurum ve Erzincan'daki PTT Posta İşletme müdürlüklerindeki güvenlik kamera kayıtları istendi.

'SAVCI EFENDİ SENİ İZLİYORUZ'
Erzincan Soruşturmasını yürütürken Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ile birlikte özel yetkileri elinden alınan Şanal'a gönderilen tehdit mektubunda şu ibarelere yer verildi:
"Savcı Efendi....
"Yaptığın işleri kronolojik olarak yazar ve değerlendirebilirim.
Ama kısa olarak Anayasa Mahkemesince dini faaliyetlerin odağı haline gelen bir partinin..... ne yazık ki bu parti iktidar olup adalete müdahale etme istek ve arzusunda olduğu bilinmektedir.
Yargıtay'ın görev alanına giren bir işlemde siyasi partinin bir parçası gibi davranmak hem hukuka, hem adalete, hem de mensubu olduğun camiaya saygısızlıktan başka bir şey değildir. Bu hukuk sana da lazım olacak Savcı Efendi, nispi saygılı olduk. Ancak bir dahaki sefere bunu yapmam haberin ola… Biz de senin gibilerini izliyoruz. Nereden ne gelir bilinmez, bunu en çok sen anlayabilirsin diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.