Askerine başka, savcıya başka ifade!

Askerine başka, savcıya başka ifade!
Kafes Eylem Planı soruşturmasında adı 'yönetici' olarak geçen ve talimatla İzmir'de ifadesi alınan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’tan ilginç açıklama…  

Kenan Kıran'ın haberi

Soruşturma kapsamında ifade veren Koramiral Kadir Sağdıç, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlerin politik kimliği yoktur. AKP’yi hedef almazlar” dedi.

Kadir Sağdıç’ın açıklamaları, geçtiğimiz günlerde internete düşen ve hakkındaki delillerden biri olan ses kaydı yalanlıyor. Sağdıç, Mart 2008'deki ses kaydında ordunun 20-25 yılda bir siyasetin elinde yozlaşan sistemin tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerektiğini savunuyor.

Kafes Eylem Planı soruşturmasında adı 'yönetici' olarak geçen ve talimatla İzmir'de ifadesi alınan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’tan ilginç açıklama… Soruşturma kapsamında ifade veren Koramiral Kadir Sağdıç, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlerin politik kimliği yoktur. AKP’yi hedef almazlar” dedi.


Kafes Eylem Planı davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 65 sayfalık iddianamenin, soruşturmaya ilişkin delillerin yer aldığı 6 ek klasörünü avukatlara dağıttı. Ek klasörlerde, Kafes İddianamesi'nin en yüksek rütbeli muvazzaf sanık olarak yer alan Koramiral Kadir Sağdıç’ın, CMK. 250. Madde ile görevli İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar’ın verdiği 34 sayfalık ifade yer alıyor.

Koramiral Kadir Sağdıç, ifadesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlerin politik kimliğinin olmadığını iddia ederek, “AKP’yi hedef almazlar. Azınlıkları da laik, demokratik laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleri olan T.C.’nin eşit birer vatandaşı olarak görürler” dedi.

SES KAYDI SAVCIYA VERDİĞİ İFADEYİ YALANLIYOR

Kadir Sağdıç’ın açıklamalarını, geçtiğimiz günlerde internete düşen ve hakkındaki delillerden biri olan ses kaydı yalanlıyor.
Sağdıç, Mart 2008'deki ses kaydında ordunun 20-25 yılda bir siyasetin elinde yozlaşan sistemin tekrar rayına oturtması için müdahale etmesi gerektiğini savunuyor. Sağdıç'ın "Keşke Lüksemburg gibi, Almanya gibi silahlı kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama öyle bir lüksümüz yok. Fransa 'daki bir tır şoförüyle bir profesörün oyu eşit ama rönesans-reform sürecinden geçtikten sonra insanlar kime oy vereceklerini biliyorlar. Bizim insanımız bunu 6 asırdır yapamadı" sözleri yer alıyor.

ORDUNUN DENGE GÖREVİ VAR!

Atatürk'le başlayan Cumhuriyet döneminde büyük mesafenin alındığını ama bu alınan mesafenin hazmedilmesi gerektiğini belirten Sağdıç, şöyle konuşuyor:
"Siyasilerin basit çıkarları uğruna 70 milyon ulusun kaderini alt üst etmemeleri ve irticaya dönüştürmemelerini kazanımlarımızı kaybetmemek için bu ordunun iç dengelerde inanılmaz görevi var. Mücadeleci olmak ve bu uğurda gerektiğinde bir çok riski göze alarak üzerimize düşenleri yapmak durumundayız arkadaşlar. Bunların neler olduğunu ben size söylemeyeceğim."

PLANDA KADİR SAĞDIÇ, BAŞKAN YARDIMCISI



Kafes Eylem Planı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen bir CD'de bulunmuştu. Planda, gayrimüslimlere yönelik suikast yapılması ve suçun muhafazakâr kesimlere atılması öngörülüyordu. Beş aşamalı plana göre gayrimüslimler üzerinde korkutucu propaganda icra edilecek ve AK Parti üzerindeki iç ve dış toplum baskısı artırılacaktı. Altındaki imza ise Poyrazköy soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Ercan Kireçtepe'ye aitti. Planın 'Görev Bölümü' başlığı altındaki 'Danışma Kurulu' şu isimlerden oluşuyordu: Koramiral Feyyaz Öğütçü (Başkan), Koramiral Kadir Sağdıç (Başkan Yardımcısı) ve Tuğamiral M. Fatih İlğar (Üye).


VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.