Kafes'ten de Dursun Çiçek çıktı!

Kafes'ten de Dursun Çiçek çıktı!
Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a, Albay Dursun Çiçek’le irtibatının olup olmadığını sordu…

Kenan Kıran'ın haberi

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar’dan, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a şok soru: 
“Fuhuş çetesinin kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi veya katkısı var mı?

“Kafes Eylem Planı” iddianamesinin ek delil klasörlerinde, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nı hazırladığı belgelenen Albay Dursun Çiçek adı da geçiyor.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a, Dursun Çiçek’le bağlantısının olup olmadığı soruldu. Savcı Mehmet Doğar, Ilğar’a, “İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın hazırlanmasında sizin katkınız var mıdır? Fuhuş çetesinin kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi veya katkısı var mıdır” sorusunu yöneltti.
Ilğar, söz konusu planın hazırlanmasında bir katkısının olmadığını iddia ederek, “Fuhuş çetesinin varlığını bilmediğim gibi var ise kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi ve katkısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Azınlıklara ve sivil vatandaşlara yönelik suikast ve bombalama eylemleriyle hükümeti düşürmeyi amaçlayan “Kafes Eylem Planı” iddianamesinin ek delil klasörlerinde, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nı hazırladığı belgelenen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek adı da geçiyor. 

İzmir'de ifadesi alınan Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a, Dursun Çiçek’le bağlantısının olup olmadığı soruldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar, Ilğar’a, “İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın hazırlanmasında sizin katkınız var mıdır? Fuhuş çetesinin kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi veya katkısı var mıdır” sorusunu yöneltti.

Ilğar, söz konusu planın hazırlanmasında bir katkısının olmadığını iddia ederek, “Fuhuş çetesinin varlığını bilmediğim gibi var ise kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi ve katkısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

İLĞAR’A, ERGENEKON’UN FUHUŞ ORGANİZASYONU SORULDU

Başsavcı Vekili Mehmet Doğar, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a, Muhabere Elektronik Haberleşme Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 155 mail ihbar hattına 29 Haziran 2009 tarihinde gelen ve kendisinde isminin geçtiği şu mail ihbarını okudu:

“Bu belgede de kendisine verilen emri yerine getirmiştir. Ancak bu emri veren makam Genelkurmay değil, cuntadır. Yani eylem plan belgesini Dursun (Çiçek) Albay tek başına hazırlamamıştır. Bu cunta ayrıca karşısında gördüğü personeli kurdukları fuhuş çetesiyle şantajla sindirmektedir. Yapılacak eylemler Dursun Albayın ast ve üstleriyle ekip olarak yürüttüğü bir projedir. Ekipte Ergenekon’un fuhuş organizatörü Tuğamiral Fatih İlğar, kendisine bağlı faaliyet gösteren Dz. Bnb. Cevat Alper Bozbıyık, aynı organizasyonun sivil sorumlularından emekli Albay Levent Göktaş ve avukat Serdar Öztürk de vardır”

“Tuğamiral Fatih İlğar, Dz. Yzb. Gürkan Eren’e bazı talimatlar vermiş, Gürkan Eren bu talimatları kardeşi Dz. Bnb. Veli Eren, eşi (pilot ütgm) Gamze Eren, arkadaşı (Pilot yzb) Kadir Koyun’a iletiyor. Fatih İlğar psikolojik harp operasyonlarında Müge Akalın’ın eşi Aşkın Çağlayanırmak ve kardeşi Bilgehan Akalın’ın destekleriyle psikolog Deniz Tuncer’den ciddi yardım almışlar. Kd. Binb. Erbay Çolakoğlu, Dz. Bnb. Nuray Ülgey vasıtasıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile alakalı işlerini Nuray Ülgey’in kardeşi Volkan Alptekin ile yürütüyor. Volkan Alptekin fuhuş organizasyonunda kullandığı bayanları sürekli motoruyla gezdirmekte ve sürekli Ankara’ya gidip geliyor.”
Cumhuriyet Savcısı, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın kim yada kimler tarafından hazırlandığını, söz konusu planın hazırlanmasında kendisinin katkısının olup olmadığını, fuhuş çetesinin kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi veya katkısı olup olmadığını sordu ve “Yürütülen bu proje içerisinde kimler yer almaktadır? Bu projenin amacı nedir? Projeyi gerçekleştirecek yapı içerisinde sizin rolünüz nedir?” dedi.

“BU PLANIN HAZIRLANMASINDA KATKIM YOK”

Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın kim ve kimler tarafından hazırlandığını bilmediğini belirterek, “Sözde bu planının hazırlanmasında bir katkım yoktur. Sözde fuhuş çetesinin varlığını bilmediğim gibi var ise kurulmasında Dursun Çiçek’in bilgisi ve katkısı olup olmadığını bilmiyorum. Yürütüldüğü iddia edilen bu proje içerisinde kimlerin yer aldığını ve amacını bilmiyorum. Bilmediğim sözde bu projede tarafıma atfedilen herhangi bir rolü kabul etmiyorum” dedi.

Erbay Çolakoğlu’nu Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli bir subay olarak bildiğini hatırlatan İlğar, “Kendisi ile herhangi bir görev ve şahsi ilişkim mevcut değildir. Gürkan Eren isimli şahsı ise, bildiğim kadarıyla Foça’da Üs Komutanlığı’nda görevli bir subay olarak biliyorum. Kendisi ile sosyal amaçlı birliktelikler haricinde görev ve şahsi bir ilişkim mevcut değildir. Diğer ismi geçen şahısları tanımıyorum” diye konuştu.

İlğar, Gürkan Eren’e herhangi bir talimat vermediğini, Gürkan Eren’e verilmek üzere herhangi bir yerden talimat almadığını sözlerine ekledi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.