Gülen'den Vatan'a şamar!

Gülen'den Vatan'a şamar!
Doğan tetikçisi aracılığıyla Fethullah Gülen'i hedef tahtasına koydu. Vatan gazetesi, Gülen'e yönelik iftiralara verilen cevabı çarpıtarak dünkü manşetine taşıdı...

Paul Williams isimli gazetecinin bir internet blogunda Fethullah Gülen'e ilişkin dile getirdiği 'milyonlarca dolara hükmederek silahlı ordu kurduğu' şeklindeki hezeyan ve iftiralar yerinden yalanlandı.

Konuyu araştıran Pocono Record adlı yerel gazete pazar günü hem birinci sayfasında hem de eklerinde yer alan haberde iddiaların iftira olduğunu ortaya koydu. Buna karşın Gülen ile ilgili asılsız iddiaların cevaplandırıldığı haber, Türkiye'deki bir gazete tarafından "İşte Fethullah Gülen'in ABD'deki çiftliği" başlığıyla çarpıtılarak verildi.

Pocono Record gazetesi muhabiri Dan Berrett tarafından kaleme alınan haberde, "Esaslı (radikal) bir Müslüman yaşıyor Pocono'da; ama bu düşündüğünüz gibi değil" başlığı kullanıldı. Gülen isminin Türkiye'de seküler zümre tarafından hâlâ kuşku ile karşılandığını belirten Berrett, "Onun vizyonu ile milyonlarca takipçisi İslâm ile bilimi kucaklaştırıp, eğitime, dinler ve kültürler arası diyaloğa önem veriyor." dedi.

Gülen'in kaldığı yere muhabir ve fotomuhabiri arkadaşlarıyla gittiğini belirten gazetenin yayın yönetmeni Christopher Mele ise böyle bir haberi ele almalarına da bir blogda yer alan iddiaların sebep olduğunu kaydetti. Konuyu gazeteciliğin gereği olarak Gülen Hareketi'nden yetkililerle görüştüklerini belirtti. Asılsız iddialarda bulunan bir 'gazetecinin' ifadelerine de yer verilen haberde, "Ancak Gülen hakikaten de bizim ulusal güvenliğimizi tehlikeye atacak biri mi? Müslüman âleminin yaşayan en seçkin ve etkileyici ismi olarak hem Büyük İslam Stratejik Araştırmalar Merkezi (Royal Islamic Strategic Studies Center) hem de entelektüel bir okura hitap eden Foreign Policy dergisi tarafından dile getirildi. Böyle birisi Kuzeydoğu Pennsylvania'da ne yapıyor?" denildi.

Pocono Record gazetesindeki haber şöyle devam etti: "Bu iddiaların birkaç kanaldan yalan olduğu ortaya çıktı. Gülen'in kaldığı yerin etrafında bulunan birçok komşusu ile görüştük. Yine bölgede görevli Federal Soruşturma Ofisi'nden (FBI) ajan J.J. Klaver da Gülen'in oturum ile ilgili mahkemedeki davasının neticelendiğini ve her şeyin yasal olduğunu dile getirdi. Gülen'in komşularından Howard Beers Jr. ise, "Bunlar gibi nezaket sahibi insan görmek çok mümkün olan bir şey değil. Bu kişilerin kaldığı yerde silah duyulacak olsaydı oraya gidip ilk müdahale edecek kişi ben olurdum; ama asla böyle bir şey olmadı ve ben de hiç gitmedim...' Tüm bunlara ilaveten 11 Eylül terör saldırısından sonra Gülen Hareketi mensuplarının kapı kapı bölgede dolaşarak Müslümanlık adına yaşanılandan dolayı üzgün oldukları ve özür dilediklerini de komşuları dile getirdi." Pocono Record, haberinde daha sonra "Williams'ın blogunda Gülen hakkında ileri sürdüğü hiçbir iddia doğru değil." dedi.

Gülen Hareketi'nin güzel ahlak ve iyi insan olmayı, barış içinde yaşamı Hocaefendi'nin verdiği vaazlarla hayata geçirdiği ifade edilen haberde eski ABD Dışişleri Bakanı James Baker'ın görüşlerine de yer verildi. Baker, "Gülen Enstitüsü dikkatli bir şekilde ibadeti yerine getirip, farklı dinlerle diyaloğu savunarak bence de en doğrusunu yapıyor, bu karmaşık dünyada iki gerilim arasında kalakalmış insanlara kolayca yardım eli uzatabiliyor." şeklinde konuştu.

Georgetown Üniversitesi Türk Araştırmalar Enstitüsü Başkanı David Cuthell ise gazeteye verdiği demeçte, "Gülen, farklı kutupları birleştirme gayretinde." ifadelerini kullandı.

Tedavi amaçlı geldiği Amerika'da ikamet eden Fethullah Gülen'e New York Times (NYT), Wall Street Journal (WSJ), Washington Post (WP), gibi gazete ve dergilerin ardından yerel medya da ilgi göstermişti.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.