Çetin Doğan'a kötü haber

Çetin Doğan'a kötü haber
Taburcu edilen Çetin Doğan teslim olmazsa polis devreye girecek. Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, GATA'dan taburcu oldu.

Hakim Oktay Kuban tarafından tahliye edildikten hemen sonra GATA'ya yatan Doğan hakkında, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 4 Nisan'da yeniden tutuklama kararı vererek yakalama emri çıkarmıştı. Çetin Doğan'ın teslim olmaması durumunda polis tarafından alınıp Beşiktaş Adliyesi'ne götürülmesi bekleniyor.

GATA'ya yattıkları için teslim olmayan üç şüpheliden biri olan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen ise dün müvekkilinin sağlık sebebiyle tahliyesini istedi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek tahliye dilekçesini ve 8 sayfalık sağlık raporunu İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunan Ülgen, mahkemeye ayrıntılı bir sağlık raporu verdiklerini belirtti. Ülgen, "Raporda çeşitli günlerdeki konsültasyonu ve şu anki durumu var. Raporda Çetin Doğan Paşa'nın kesinlikle ameliyat (bel fıtığı) olmasını gerektiren bir durum söz konusu." dedi. Avukat Ülgen, müvekkili Doğan'ın felç kalma riski nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olmadığını da kaydetti.

Daha önce sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmayacaklarını söyleyen Ülgen, karar değişikliğini "Yeniden tutuklama kararı verildiği için bu kez sağlık nedenleriyle tahliye istiyoruz." sözleriyle açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.