Yüzbaşının şehadetinde şok ayrıntı!

Yüzbaşının şehadetinde şok ayrıntı!
Kayseri'de bakan Yıldız'ın burnunun kırılmasına sebep olan Yüzbaşı Çetinkaya'nın şehit olmasıyla ilgili şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Meğer Genelkurmay yanlış bilgi notu vermiş! İşte kahreden şüphe...

Önceki gün Kayseri'de toprağa verilen şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın ölüm sebebi kayıtlara PKK eylemi olarak geçti. Fakat...

Genelkurmay'ın bilgi notunda, askerleri taşıyan minibüsün askerî araç olduğu belirtiliyor. Fakat araç sivil plakalıydı. PKK'nın, bu minibüsün TSK'ya ait olduğunu nereden öğrendiği ise belirsizliğini koruyor.

Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın şehit olduğu olay kayıtlara PKK eylemi olarak geçti. Ancak saldırı ile ilgili çok sayıda soru işareti bulunuyor. Yüzbaşı Levent Çetinkaya, Şırnak merkeze 10 kilometre uzaklıkta olan Balveren beldesinde konuşlu Milli Taburu'nda görev yapıyordu. 14 Nisan'da saat 18.00 sularında Şırnak merkeze dönmek üzere bindikleri minibüs Araköy mevkiine geldiğinde silahlı saldırıya uğradı. Yüzbaşı Çetinkaya ile birlikte araçta bulunan iki erbaş yaralandı. Genelkurmay saldırıyı "Askerî araca, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir." şeklinde duyurdu.

Genelkurmay, bilgi notunda askerlerin içinde bulunduğu aracın askerî araç olduğunu belirtiyor. Ancak araç sivil plakalıydı. Askerî araçların bile güvenlik konvoyu ile hareket ettiği bölgede sivil plakalı beyaz minibüsün askerî araç olarak kullanılması ne anlama geliyor? Daha da önemlisi PKK, yüzbaşı ve askerleri taşıyan sivil minibüsün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğunu nereden biliyordu? Askerleri taşıyan araç, Güneydoğu'da hemen tüm köy ve mezraların şehir ve ilçe merkezlerine ulaşım için kullandığı Ford Transit'ti. Dolayısıyla diğer köy minibüsleri ile ayırt edici bir özelliği yoktu.

Saldırının meydana geldiği nokta Şırnak şehir merkezine çok yakın bir mesafede bulunuyor. Zaten askerlerin yola çıktığı Balveren beldesi ile Şırnak kent merkezi arasındaki toplam mesafe 10 kilometre. Saldırı 10 kilometrelik bir mesafede gerçekleştiğine göre saldırganlar askerlerin yola çıkış saatini nereden biliyordu? Saldırının gerçekleştiği gün Şırnak kent merkezinde ve Cizre'de Ahmet Türk'e yapılan saldırıya yönelik protesto eylemleri vardı. Aynı gün Şırnak ve Güçlükonak merkezli askerî operasyonlar da yürütülüyordu. PKK, güvenlik alarmının bu kadar üst seviyede olduğu bir günde neredeyse Şırnak şehir merkezi sayılabilecek bir noktada nasıl bu kadar kolay pusu kurabiliyor? Saldırı ile igili bir iç soruşturma başlatıldı mı?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.