Ergenekon'un solcu gazetesi

Ergenekon'un solcu gazetesi
Solcu geçinen Birgün gazetesinin, Ergenekon davası aleyhindeki tuhaf tavrı ilginç bir manşetle devam etti...

Kürt solunun gazetesi olduğunu iddia eden fakat Ergenekon’u savunan yazı yorumlara sıkça yer veren Birgün Gazetesi, bugün yine ilginç bir habere imza attı.

Erzincan Ergenekon Davasının iki numaralı sanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’i aklamaya çalışan gazete, Cihaner aleyhine ifade veren gizli tanığın karanlık bağlantılarını ortaya çıkararak tanık Erdal Z.'yi çürütmeye çalışıyor.

“Karanlık Tanık” başlıklı haberde gizli tanık Erdal Z.’nin suç örgütü kurarak çeşitli yağma olaylarında bulunduğu ifade ediliyor.

Sanki Erdal Z.’yi soruşturmayı başlatan eski Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal ayarlamış gibi lanse etmeye çalışan Birgün gazetesinin atladığı bir şey var.

Karanlık yapılarla işbirliği içerisinde olan Erdal Z.’yi ilk defa bulup ayarlayan ve Ergenekon’un Erzincan ayağında kullanmayı hesaplayan kişi bizzat Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in kendisi.

Gazete bu bilgiyi gizleyerek Erdal Z.’nin bir suç örgütü mensubu olduğu, dolayısıyla güvenilecek bir yanının olmadığı tezini işlemeye çalışıyor.

Evet Erdal Z. bir suç örgütü mensubu ancak o bile derin yapının ülkede yapmayı planladığı işin vehametinden utanıp pişman olmuş ve çevrilen dolabı itiraf etmiş…

İŞTE BİRGÜN’ÜN BUGÜNKÜ MANŞETİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.