O savcının ETÖ bağlantısı çıktı!

O savcının ETÖ bağlantısı çıktı!
Danıştay saldırısından 1 gün önceki keşif görüntülerinin silindiği ortaya çıkınca, olayın üzerindeki sır perdesi de aralanmaya başladı. Ankara Emniyeti'nin saldırı günü gönderdiği yazıya, 5 gün sonra cevap vererek bozuk harddiskin OYAK güvenlikte olduğunu

TÜBİTAK'ın tetikçi Alparslan Arslan'ın saldırıdan 1 gün önceki keşif görüntülerinin kaydedildiği OYAK Güvenlik'e ait harddiskteki dosyaların silindiğini tespit etmesi, soruşturma aşamasındaki karanlık noktaları bir bir aydınlatıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nın saldırı günü kamera görüntülerini isteyen yazısına 5 gün sonra cevap vererek, harddiskin OYAK Güvenlik'te olduğunu bildiren Danıştay Savcısı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak, Ergenekon kapsamında izlendi. 

POLİSİ 5 GÜN BEKLETTİ

Ankara Emniyeti Müdürlüğü saldırı günü, 17 Mayıs 2006'da Danıştay'a yazı yazarak, görüntü kayıtlarını istedi. Danıştay Savcısı Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak, emniyetin yazısına tam 5 gün sonra, 22 Mayıs 2006'da cevap verdi. Çakmak yazısında kamera sisteminin daha önce Mayıs ayı içerisinde 3 kez arıza yaptığını belirterek "Görüntülerin kaydedildiği harddiskin arızalı olması nedeniyle kayıtlara ulaşılamadığı şirket yetkililerince ifade edilmiş olup, kayıt cihazı halen OYAK Savunma ve Güvenlik A.Ş'de bulunmaktadır" dedi.

DAHA ÖNCE DE ARIZALANDI!

274 sayılı yazıda Çakmak, polis ve savcıdan önce şirketin 'görüntülere ulaşılamadı' bilgisinin alındığını belirtirken, olaydan 5 gün sonra polise harddiskin OYAK Güvenlik'te olduğunu bildirmesi şüphelere neden oldu. Çakmak yazısına, daha önce OYAK Güvenlik'e kamera sisteminde meydana gelen 3 arızayla ilgili gönderdiği 8 Mayıs 2006 tarihli belgeyi de ekledi.

71 YARGI MENSUBU ARASINDA



Polise 5 gün gecikmeyle bilgi vererek 'delil karartmaya zaman kazandırma' kuşkusuna neden olan Danıştay Savcısı Genel Sekreter Yardımcısı Çakmak, Ergenekon sanıklarıyla ilişki şüphesiyle nedeniyle takibe alınan savcı ve hâkimler arasında yer alıyor. Ergenekon savcılarının tespitleri ile Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişleri 71 hakim ve savcının takip edilmesi için iki kez mahkeme kararı çıkardı. Müfettişler 14 Ekim 2008'de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 3 Kasım 2008'de de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. 'Ergenekon örgütünün yargıya sızma faaliyetleri kapsamında, sanıklarla ilişkisi olduğu' iddiasıyla aynı gün takip edilmeleri yönünde karar verilen hakim ve savcılar arasında Danıştay Tekkik Hakimi Mehmet Engin Çakmak da yer aldı.

ERGENEKON ŞÜPHESİ

Mahkemelere sunulan belgede söz konusu yargı mensuplarının, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Fikri Karadağ ve avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu sanıklarla irtibatlarının tespit edildiği belirtildi. Bazı hakim ve savcıların Ergenekon sanıklarına yönelik "Bir emrin var mı?" şeklindeki soruları, Küçük'ün birçok hakim ve savcı ile irtibatlı olduğu ve bazı yargı mensupları hakkında "bizim çocuklardan, arkadaşlardan" dediği bilgisine yer verildi.

4 HAFTA TEKNİK TAKİP
Çakmak ile İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ankara Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da bulunduğu yargı mensupları, Ergenekon bağlantısı şüphesiyle 4 hafta süreyle telefonları dinlendi ve gittikleri yerlerde izlendi. Tetkik Hakimi Çakmak, izlendiği dönemde Danıştay 4. Dairesi'nde görev yapıyordu. Öte yandan ikinci Ergenekon iddianamesinde emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıkların 'M.E.Ç' şeklinde kodlanmış bir kişiyle telefon konuşmaları yeralıyor. Konuşmaların bazılarında Danıştay'da karara bağlanacak bir dosyayla ilgili olması da dikkat çekti.


Saldırıda örgüt bağlantısına karşı çıkan savcı da izlendi

Kanlı Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci'nin de Ergenekon şüphesiyle takip edildiği ortaya çıktı. Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 4 hafta boyunca teknik takibe alınan 71 hakim ve savcılar arasında yer alan Salim Demirci, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırı davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada örgüt bağlantısının araştırılmasına karşı çıkmıştı. Davaya müdahil olan Cumhuriyet gazetesi avukatları saldırının çok daha büyük bir oluşum tarafından organize edilmesi ihtimali bulunduğunu belirterek soruşturmanın genişletilmesini istemişti.

GENİŞLETMEYE GEREK YOK

Demirci, 'soruşturmanın genişletilmesine gerek yok' diyerek karşı çıkmıştı. Mahkeme de bu talebi geri çevirmişti. Son duruşmada ise Ümraniye'de bulunan el bombalarının Cumhuriyet'e atılanlarla aynı seriden olduğunun ortaya çıkması üzerine Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, dosyanın genişletilmesine karar verdi. Demirci yine önceki mütalaasını tekrarladı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.