Sorgun Yatılı Kuran Kursu hizmete açıldı

Sorgun Yatılı Kuran Kursu hizmete açıldı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde temeli 2 yıl önce atılan 100 kişilik Yusuf Yaman Yatılı Kız Kuran Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, Sorgun Belediye Başkan Vekili Memiş Ünlü, Sorgun Emniyet Müdürü Ali Çamayaz, Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Sorgun Müftüsü Ömer Çelebi, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz ve çevre ilçe müftüleri ile vatandaşlar katıldı. 

Tören Yeni Camii imamı Ahmet Çetin tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Ömer Çelebi yaptığı konuşmasında, Kur'an kursuyla ilgili binanın yerinin ilçe esnaflarından Abdülkadir Yaman'ın babası Yusuf Yaman adına bağış yapıldığını ve bir buçuk yılda tamamlandığını söyledi. Çelebiy, Sözlerin en güzeli Allah (cc) kelamı Kur'andır, Allah devletimize zeval vermesin, Kur'an okunan topluluğa, Kuran'ın okunduğu yere Allah bereket, sağlık, huzur ve sükûnet ihsan eder. Onun için bu binada Kur'an okunacak, kızlarımız, kadınlarımız Kur'an öğrenecekler. Ne mutlu böyle bir hizmete vesile olanlara." diye konuştu.

 

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz ise en güzel hizmetin, Kuran'a yapılan hizmet olduğunu ifade ederek, "Kur'an-ı Kerim insanları dünyada maddi ve manevi huzura kavuşturur. Bugün dünyada bunalımlar gittikçe artıyor. İnsanlar birçok gıda tüketerek midesini doldurabiliyor. Ancak kalp ve ruh gıdasız kaldığı zaman insanlarda bunalımlar kat kat artıyor ve dünya bunun sıkıntısını yaşıyor. Kalbin ve ruhun en büyük gıdası Kur'an-ı Kerim'dir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından kurban kesimi yapıldı. Tören sonrası katılımcılar Kuran kursunu gezdi. Daha sonra vatandaşlara aşure dağıtılarak tören sona erdi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.