Baykal FİTNE peşinde!

Baykal FİTNE peşinde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa değişikliği konusunun ülkeyi temellerinden sarsacak derecede önemli olduğunu belirterek, vatansever bir avuç AK Partili milletvekilinin görevlerini en iyi şekilde yapmaları durumunda bu dur

DEĞİŞİKLİĞE 'RED' OYU VEREN AK PARTİLİLER

Baykal, "Türkiye'yi bu gidişten ancak sorumlu vatansever AKP'li bir avuç milletvekili kurtarabilecektir. Sorumluluk büyük ölçüde onların da omuzlarındadır. Onların gerektiği anda en iyi şekilde görev yapacakları umudumu hala koruyorum." dedi. 

İstanbul'da bazı temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, cezaevindeki çocuklara genel af, bedelli askerlik ve anayasa değişikliği konularında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Deniz Baykal, Kozyatağı'nda katıldığı Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi Meclis Binası'nın açılışı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tören kürsüsünden gündeme ilişkin açıklamalar yaptığını hatırlatan Baykal, gazetecilere 'Demin söylediklerimiz yetmedi mi ek açıklama mı istiyorsunuz?' diye takıldı.

Kadıköy Belediye Meclisi binası önünde oluşturulan kürsüden gazetecilerin sorularını cevap Baykal, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin cezaevindeki çocuklara af önerisini değerlendirdi. Baykal, "Çocuklarla ilgili olarak atılması gereken adımlar var. Bunların en önemlilerinden birisinin çocukların, uluslar arası antlaşmalara uygun olarak Çocuk Mahkemelerinde yargılanması ve cezalarını onlar için özel yapılmış ıslahhanelerde geçirebilmeleri için gerekli düzenlemelerin sonuçlandırılması en öncelikli konu olarak duruyor. Maalesef bu konuda bir uzlaşma sağlandığı halde, birlikte bir çalışma yapabileceğimizi ifade etmiş olduğumuz halde hükümet bu konudaki girişimini askıya almıştır. Bunun bir an önce sahiplenilmesi lazımdır." değerlendirmesini yaptı.

BEDELLİ AÇILIMI YÜZE GÖZE BULAŞTIRILMIŞTIR
Bedelli askerlik konusunun klasik bir istismar konusu olarak uzun bir süreden beri kullanılmakta olduğunu dile getiren Baykal, "Büyük üzüntü duyuyorum. Bu konunun, sorumlular arasında anlayış birliği sağlanmadan, konu olgulaştırılmadan, seçim öncelerinde bir destek umuduyla gündeme getirilmesi sonra da gerçekleştirilememesi Türkiye'de çok ciddi yaralar açmaktadır. İstismar konusu dönüştürülmüştür. Gereği yapılamamıştır. İnsanlara umut verilmiştir, bekleyiş yaratılmıştır, bir süre sonra olmadığı belirtilmiştir. Bu hayal kırıklığı yaratmıştır. İktidarın bundan önceki açılımları gibi Bedelli açılımı da aynı olumsuz sonucu ortaya koymuştur. Hükümet bedelli konusunu da maalesef yüzüne gözüne bulaştırmıştır." şeklinde konuştu.

GEREKTİĞİ ANDA EN İYİ ŞEKİLDE GÖREV YAPACAKLARI UMUDUMU KORUYORUM
Anayasa değişikliğinde BDP'lilerin destek vermesiyle iktidarın işinin kolaylaşacağı yorumları hatırlatılan Baykal, şu açıklamayı yaptı: "Varsayımlara dayanarak değerlendirme yapmak istemiyorum. Konu çok açıktır. Anayasa değişikliği Türkiye'nin temel, anayasal düzenini derinden sarsacaktır. Türkiye, bir başka Türkiye olacaktır. Siyaset yargıya hükmetmeye başlayacaktır. Frensiz bir arabaya, freni patlamış, balatasını yakmış bir kamyona Türkiye'nin düzenini değiştirecektir. Bu çok vahim sonuç doğurur. Buna karşı herkes büyük bir sorumluluk üstlenmelidir. Parlamentodaki siyasi partiler, AKP milletvekilleri dahil olmak üzere. Ki onların içinde bazılarının yüksek bir sorumluluk duygusu ile, ülkenin yararlarını gözetme anlayışı içine girdiklerini görüyorum. Gerçekten çok önemlidir. Türkiye'yi bu gidişten ancak sorumlu vatansever AKP'li bir avuç milletvekili kurtarabilecektir. Sorumluluk büyük ölçüde onların da omuzlarındadır. Onların gerektiği anda en iyi şekilde görev yapacakları umudumu hala koruyorum. Elbette parlamentodaki bütün partiler, muhalefet partileri, bağımsız milletvekilleri bu konuda sorumludur. Bunları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Daha sonra eğer konu referanduma sunulacak olursa sorumluluk vatandaşımızın eline geçecektir, halkın eline geçecektir. O aşamada da milletle el ele omuz omuza, birlikte, Türkiye'ye, Anayasal düzenimize, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya çalışacağız. Türkiye'yi mahkemesiyle, bütün kurumlarıyla AKP iktidarına ve onun başkanına teslim etmeyeceğiz. Bu mücadeleyi hep birlikte götüreceğiz."

İŞTE O ÜÇ FİRE-İLGİLİ YAZI İÇİN TIKLAYIN

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.