Ergenekon şantaj mı yaptı?

Ergenekon şantaj mı yaptı?
Ergenekon sanıklarının Danıştay cinayetini yargılayan hakim Orhan Karadeniz’i sürekli izledikleri ve Orhan Karadeniz’in şantaj amaçlı görüntülerini çektiği ortaya çıktı.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

TÜBİTAK’ın; OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri görevlilerinin, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın, saldırıdan bir gün önce (16 Mayıs 2006) Danıştay binasının önünde keşif yapması, aynı gün öğleden sonra silahlı iki kişi tarafından Danıştay binasına götürülmesi ve ardından da Danıştay binasında dolaştığına yönelik görüntüleri sildiğini ortaya çıkarması, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Danıştay davasının Ergenekon Terör Örgütü sanıklarıyla bağlantısını araştırmadan sonuçlandırdığı için eleştiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Orhan Karadeniz, Danıştay kanıtlarının yer aldığı kayıtların silinmesine ilişkin “TÜBİTAK’a inceleme yaptırmak lüzumsuz iş” şeklinde açıklama yaparken, Ergenekon sanıklarının Orhan Karadeniz’i sürekli izledikleri ve Orhan Karadeniz’in şantaj amaçlı görüntülerini çektiği ortaya çıktı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın bürosunda ele geçirilen 51 No’lu DVD’de, “AD YARGI ÇVRS” isimli klasör içerisinde bulunan dosyalar içerisinde, Orhan Karadeniz’in bir bayanla görüntüsünün yer aldığı iddia ediliyor.



LEVENT BEKTAŞ’IN BÜROSUNDA ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın, Ankara Çankaya ilçesi Bolivar caddesi Cemal Nadir sokak Gül apartmanı 4/6 adresinde faaliyet gösteren Göktaş Hukuk Bürosu isimli işyerinde kritik görevlerde bulunan savcı ve hakimlerin görüntülerinin yer aldığı 51 No’lu DVD ele geçirildi. Söz konusu DVD’nin içeriğinde bulunan dosyalarda yapılan incelemede; “ANK. MHK. BAŞKANI İSTANBUL KAÇAMAĞI” isimli dosya içerisinde bir bayan ve bir erkeğin araçtan inerken ve çeşitli binalara girerken gizli çekilmiş kamera görüntüleri bulundu. Söz konusu erkeğin Orhan Karadeniz olduğu iddia ediliyor.



GÖKTAŞ: KARADENİZ’LE SÜREKLİ GÖRÜŞÜRÜM
Ergenekon tutuklusu Emekli Albay Levent Göktaş, bürosunda ele geçirilen 51 No’lu DVD’ hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçeyle açıklamada bulundu. Levent Göktaş, söz konusu dilekçesinde, 51 No’lu DVD’nin 5 Numara ile yer alan “Ank. Mhk. Başkanı İstanbul Kaçamağı” ile şu açıklamada bulunuyor:

“(5) ‘Ank. Mhk. Başkanı İstanbul Kaçamağı’ Hangi mahkeme başkanından bahsedildiğini bilmiyorum; ancak basında belirtildiği gibi, Ankara 11. Ağır Ceza Mah. Başkanı Orhan Karadeniz’den bahsediliyorsa; Orhan Karadeniz benim ağabeyim, babam gibi sevdiğim, saydığım bir hakimdir. Kendisiyle devamlı görüşürüm, hakkında böyle kayıt tutmam mümkün değil.”

KARADENİZ, ŞİKAYETÇİ OLACAĞINI SÖYLEMEDİ
Gazetemize konuşan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Orhan Karadeniz, Ergenekon tutuklusu Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ı tanıdığını doğruladı ve “Levent Bey ile görüşüyorum ama görüntüler konusunda bilgim yok. Levent Bektaş’la tanışıyorduk, görüşüyorduk, samimiyetimiz o kadar” dedi.

Orhan Karadeniz, 51 No’lu DVD’de, “ANK. MHK. BAŞKANI İSTANBUL KAÇAMAĞI” isimli dosya içerisinde bir bayan ve bir erkeğin araçtan inerken ve çeşitli binalara girerken gizli çekilmiş kamera görüntülerinin bulunduğunu ve söz konusu kişinin kendisinin olduğunu hatırlatmamız üzerine sesi titreyerek, “Kardeşim ne İstanbul’a gittim, ne de (...)” dedi.

Orhan Karadeniz, Mustafa Levent Göktaş hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmadığına yönelik sorumuza, “Şikayetim olmadı. Bu 51 No’lu DVD’deki bilgileri ilk kez sizden duyuyorum. Bu verdiğiniz bilgilerden ilk kez haberim oluyor” diye konuştu.

Orhan Karadeniz, söz konusu DVD’de yer alan görüntülerin kendisine şantaj amaçlı kullanılıp kullanılmadığına ilişkin sorumuza, “Yok. Yok. Kimseden ne aldığım var, ne verdiğim var. Şikayetçi olmadım. İlk defa da sizden duyuyorum bu haberi... Bu konuda hiç şikâyetim olmadı. Bu konuda hiç şikâyet de gelmedi” şeklinde cevap verdi.

Orhan Karadeniz, kendisinin bir bayanla kaçamak yaptığına yönelik görüntülerin yer aldığı 51. No’lu DVD’yi hazırladığı öne sürülen Levent Bektaş hakkında şikâyetçi olup olmayacağına yönelik sorumuza ise net cevap vermedi.

BİR HAKİM FİŞLEMEYE İTİRAZ ETTİ
Ergenekon tutuklusu Emekli Albay Levent Göktaş’ın bürosunda ele geçirilen ve çok tartışılan 51 No’lu DVD’de kritik görevlerde bulunan hakim ve savcıların görüntüleri yer alıyor. Fişlenen 91 hâkime daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker tarafından ‘Ergenekon’dan şikâyetçi olup olmadıkları’ sorulmuştu. Ek klasörler sayesinde, fişlemelere itiraz eden tek hâkimin Yargıtay 4. Ceza Dairesi Hâkimi C. A. olduğu anlaşıldı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.