Arslan'ın ailesine para akmış

Arslan'ın ailesine para akmış
MASAK, Danıştay saldırısı öncesinde Arslan Ailesi’nin hesaplarındaki para hareketlerini şüpheli buldu.

Kamera kayıtlarının silinmesi ile yeniden gündeme gelen Danıştay saldırısındaki soru işaretleri artıyor. Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın anne ve babasının banka hesaplarını BDDK murakıplarının ardından, kara para kurulu olarak bilinen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da inceledi. MASAK uzmanları da Arslan Ailesi’nin hesaplarındaki hareketliliğin sırrını çözemedi. MASAK’ın hazırladığı raporda, para hareketleri için, “Saldırı karşılığı verildiği ihtimalini gündeme getiriyor” yorumunda bulunulması dikkat çekti. MASAK’ın Danıştay saldırısıyla ilgili yaptığı incelemenin ayrıntıları şöyle: 

BDDK murakıplarının, Arslan Ailesi’nin hesaplarındaki artışların kaynağını tespit edememesi üzerine savcılığın talimatı üzerine, hesaplarla ilgili MASAK da inceleme başlattı.

AZMETTİRİCİLER Mİ YATIRDI

MASAK uzmanlarının, Arslan Ailesi ile ilgili incelemesi geçen yıl tamamlanarak Cumhuriyet Savcılığı’na sunuldu. MASAK’ın raporunda, İdris Arslan ve Hatice Arslan’ın hesabına yatırılan 30 bin dolar (46 bin 500 lira), 32 bin 200 euro’nun (70 bin 840 lira) incelendiği ve inceleme sonucunda paranın 32 bin 433 lirasının İdris Arslan’ın emeklilik ikramiyesinden geldiğinin tespit edildiği vurgulandı. Raporda, geriye kalan 84 bin 907 liralık dövizin kaynağına ilişkin ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi. Raporda, “Söz konusu hareketliliğin Danıştay saldırısını azmettirenlerce saldırı karşılığı olarak verilmesi ihtimalini akla getirdiği” kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.