Erzincan'da MİT sabıkalı!

Erzincan'da MİT sabıkalı!
Ergenekon kapsamında bir bölge müdürü ile iki personeli tutuklanan Erzincan’ın MİT şubesi, bu kez şantaj çetesiyle gündemde. Eski müdür yardımcısı K. A ile biri emekli iki MİT’çi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

2007 yılında Erzincan MİT Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kemal Akıncı ve biri emekli iki MİT görevlisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’a şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

İddiaya göre İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’a 2007’de postayla, üzerinde “Muzaffer Tekin” yazılı CD gönderildi. Daha sonra bazı kişiler Yalçıntaş’ı arayarak iki milyon dolar istedi. CD’de, Yalçıntaş’ın CIA ve MOSSAD ajanlarıyla toplantı halindeyken çekilmiş fotoğraflarının olduğu söylendi. Yalçıntaş parayı ödemeyi kabul etmeyince aynı CD bu kez bir çete üyesi aracılığıyla İTO Başkanı’na elden ulaştırıldı. Çete üyesi, Yalçıntaş’ın iki milyon doları ödememesi durumunda fotoğrafların internete sızdırılacağı tehdidinde bulundu.

Silah kaçakçılığı

Daha sonra, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri silah kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen bir çete hakkında teknik takip başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında, liderliğini eski MİT Erzincan Bölge Başkan Yardımcısı Kemal Akıncı’nın yaptığı iddia edilen çetenin, İTO Başkanı Yalçıntaş’a yaptığı şantaj ortaya çıktı. Polis tarafından izlenen çete üyelerinin şantajı teknik takibe de takıldı. Uzun süreli takibin ardından polis, önceki gün İstanbul ve Erzincan’da eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Çete lideri olduğu ileri sürülen, eski MİT’çi Kemal Akıncı ile birlikte İlyas Ardal, Ali Rıza Özdemir, Vedat Yılmaz, Cem Çakır, Ali Tufan, Cihan Balcı, Yakup Dal, Mahmut Katırcı, Gökmen Erkan Kamiloğlu, Şahin Satıroğlu, Kasım Taşdelen, Ayşe Çakır ve Ali Atabey gözaltına alındı. Gözaltına alınan 14 kişiden üçü Emniyet’teki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Diğer sanıklar ise sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzincan’dan tanışıyorlar

Eski Erzincan MİT Bölge Müdür Yardımcısı Kemal Akıncı ile gözaltına alınan Tekvando Milli Takım Antrenörü Vedat Yılmaz’ın da sık sık görüştükleri iddia ediliyor. Antrenör Yılmaz ile Akıncı’nın Erzincan’da bir spor salonunda biraraya geldikleri öne sürülüyor. Vedat Yılmaz, bir dönem Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda yakın dövüş dersi verirken yaşanan bazı sorunlar nedeniyle polis okulundaki görevinden uzaklaştırılmış. Öte yandan gözaltına alınanlardan Cem Çakır ile Vedat Yılmaz’ın akraba oldukları öğrenildi.

Üç MİT’çi tutuklanmıştı

Erzincan MİT Bölge Müdürlüğü’nün adı daha önce de, Ergenekon’un Erzincan yapılanmasıyla ilgili soruşturmada gündeme gelmişti. Soruşturma kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in yanı sıra MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir ile MİT mensupları Sadri Barkın İnce ve Kıvılcım Üstel “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla tutuklandı.

MİT Müsteşarı Emre Taner’in dört kez görev süresinin uzatılmasında, Kürt açılımının yanı sıra teşkilât içindeki kirli işlere bulaşmış personeli temizlemek için yürüttüğü faaliyetlerin de etkili olduğu belirtiliyordu. Son operasyonun da bu faaliyetler içinde değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.