Cumhuriyet'ten PKK'ya 'tarikat' sitemi!

Cumhuriyet'ten PKK'ya 'tarikat' sitemi!
Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç'tan olay sözler! BDP'li belediyelerin tarikat ve cemaatlere 'taviz vermesinden' yakınan Faraç, işin içine PKK'yı da katarak 'Marksist Dönüşüm' siteminde bulundu...

HANİ İKİMİZ DE MARKSİSTTİK!

İŞTE MEHMET FARAÇ'IN CUMHURİYET'TEKİ YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ:


Marksist Dönüşüm!..

Türkiye’de çağdaşlaşma ile muhafazakârlaşma arasındaki çelişkiyi bürokrasi de körüklüyor!.. Bir yanda AKP’nin parti müfettişi gibi davranan valiler ve mahalle baskısını resmileştiren kaymakamlar... Diğer yanda Güneydoğu’daki Nakşi-Nurcu yapıya taviz veren solcu belediye başkanları!..

DTP’liler, Diyarbakır ve Van’da, Said Nursi posterlerinin taşındığı mitinglerde, Mellelerin ellerinde Kuran’la kitlelere öncülük etmesine izin vermişlerdi.

Diyarbakır’ın BDP’li Belediyle Başkanı Osman Baydemir’in geçtiğimiz yıl ramazan ayında imamlara gümüş şekerlik armağan etmesi ise tarikatlara zeytin dalı olarak nitelendirilmişti!..

Batman’ın BDP’li belediyesi de önceki gün “Kutlu Doğum Haftası” adı altında mevlit okuttu! Aslında amaç Batman belediye başkanı seçildikten 29 gün sonra 12 Kasım 1979’da kafasına kurşun sıkılarak öldürülen Edip Solmaz, faili meçhule kurban giden Musa Anter ve HEP milletvekili Mehmet Sincar ile Paris’te ölen türkücü Ahmet Kaya’yı anmaktı...

Halkevlerinde hafta sonu gün boyunca mevlit okutan Batman Belediyesi de, PKK- BDP çizgisinin muhafazakârlaşma stratejisine hizmet ediyor. Şaşıyorum, bu çizgi nasıl oluyor da Hizbullah ve Fethullah’a karşı laikliği kullanırken tarikat ve cemaatlere taviz veriyor?

“Marksist- Leninist” Murat Karayılan bir yıl önce Kandil Dağı’ndaki PKK kampına giden Hasan Cemal’e ne demişti?.. “PKK artık eski PKK değil!..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.