CHP Mesut'un desteğiyle sayıyı tamamladı

CHP Mesut'un desteğiyle sayıyı tamamladı
CHP, Anayasa değişiklik paketini Anayasa Mahkemesine götürmek için 110 imzayı tamamladı. 97 milletvekili bulunan CHP'ye destek verenler bakın kimler...

Anayasa Değişiklik Paketi'nin iptali için dün imza toplamaya başlayan CHP 110 imzayı tamamladı.

CHP, anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandığı gün Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacak. Bağımsız Milletvekilleri ve DSP vekillerinden destek alan CHP 110 imzaya ulaştı. Demokrat Parti Milletvekili Mesut Yılmaz, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile diğer bazı bağımsız millletvekilerinin destek verdiği öğrenildi.

3 madde Anayasa’ya aykırı
CHP, anayasa değişikliği paketini özellikle tartışmalı üç madde açısından Anayasa’ya aykırı buluyor.
Partinin hukukçuları, iptal başvurusunun gerekçelerini hazırlamış durumda. Değişiklik paketinin siyasi partilerin kapatılması, Anayasa Mahkemesi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla ilgili maddelerinin, Anayasa’nın 2. maddesindeki hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savunacak.

Kuvvetler ayrılığına aykırı
CHP, söz konusu değişikliklerin demokratik hukuk devletinin temelini oluşturan kuvvetler ayrılığı ilkesine, dolayısıyla Anayasa’nın 2. maddesinde yer alan “hukuk devleti”ne aykırılığını öne sürecek. Ayrıca, bu bağlamda, hukukun üstünlüğü, hukukun güvenirliliği ve öngörülebilirliği ilkelerine aykırılık taşıdığı savını işleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.