ETÖ'nün HSYK'daki adamları kimler?

ETÖ'nün HSYK'daki adamları kimler?
Bugün ses kaydı interneten düşen Erzincan’daki Paradise Pastanesi’nin sahiplerinden Erdal Erdoğan’ın sözleri, kumpasın HSYK boyutunu da ortaya çıkardı.

O ŞOK SES KAYDI VE AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Gizli tanık Munzur’a ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yapan İlhan Cihaner’in yakın adamı Erdal Erdoğan, Erzincan’daki Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Osman Şanal’ın HSYK tarafından görevden alınacağı saati açıklıyor. Erdoğan ses kaydında “Bugün saat 10’a kadar konuştun konuştun yoksa adamı görevden alıyorlar. Yerine de başka birini atıyorlar. Yani bugün yarından sonra konuştuktan sonra…” diyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir kişinin, savcının görevden alınacağını tüm ayrıntısıyla bilmesi vahim bir durumu ortaya çıkarıyor. 

Bu tablodan kritik soruşturmaları yürüten savcıları giyotin gibi biçen HSYK üyelerinin, Erzincan’daki Ergenekon yapılanması içerisinde yer alan kişileri bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirdikleri anlaşılıyor.


Ergenekon sanıklarıyla samimi pozları ortaya çıkan HSYK üyelerinin, Şanal’ı görevden alacakları konusunda örgüt üyelerini haberdar ettikleri, ses kaydındaki itiraflarla gün yüzüne çıkmış oluyor.

Albay Çiçek imzalı darbe andıcını Erzincan’da uygulamaya koyan Başsavcı İlhan Cihaner’i gözaltına almak için Erzincan Adliyesi’ne giden Osman Şanal’ı telefona isteyen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Şanal’dan sicil numarasına kadar bilgilerini kendisine söylemesini istemişti. Özbek’in Şanal’a yapılacak operasyonu önceden haber veren konuşması, Cihaner’in makam odasında arama yapana polislerin kamerasına yansımıştı.

Şimdi gözler HSYK’da. Ergenekon örgütü üyelerini amirini bilgilendirir gibi tüm detaylarıyla bilgilendiren HSYK üyeleri bu skandala açıklık getirmek zorunda.

Erdal Erdoğan şok ses kaydında, “Paşa benim adamım. Adliyedekilerin hepsi bizim adamımız” diyor. HSYK içerisinde Ergenekon örgütüne yardım ve yataklık eden, üye olanların olup olmadığı da ayrı bir soru işareti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.