Savcılar kalleşliği deşifre etti

Savcılar kalleşliği deşifre etti
4. iddianamede, Erzincan'daki Ergenekon komplosuyla ilgili çarpıcı bilgiler var...

BELGEYİ ERGENEKON HAZIRLATTI

İddianamede İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü tarafından Albay Dursun Çiçek’e hazırlatıldığı anlatılıyor. İddianamede “Nitekim, örgütün şüpheli Dursun Çiçek’e hazırlattığı bu eylem planı ile ülkede kargaşa ve kaos ortamı oluşturmak suretiyle ülkeyi yönetilemez hale getirmeyi ve böylece yürütme organını zayıflatarak ortadan kaldırmayı amaçladığı anlaşılmaktadır” denildi.

TSK’NIN İMKANLARI KULLANILDI

Eylem Planı’nın TSK’nın imkanları kullanılarak hayata geçirileceği anlatılan iddianemede, “Dursun Çiçek’in örgütün amaçları ve talimatı doğrultusunda hazırlamış olduğu ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ başlıklı belgede yer alan planların uygulamaya konulması aşamasını denetlemek ve bu planları uygulayan şahıslarla görüşerek onları yönlendirmek üzere Erzincan iline gittiği anlaşılmıştır” deniliyor.

PLANIN BÜYÜK KISMI UYGULAMADA

İddianamede, Erzincan Ergenekon yapılanmasının cemaat evlerine silah yerleştirme çabalarının son anda engellendiği anlatılarak “Şüphelinin altında imzası bulunan ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ başlıklı belgede detaylı olarak belirtilen planların büyük bir kısmının uygulamaya konulduğu açıkça görülmektedir” denildi.

Erzincan’da otelde kalmış

Ergenekon ana davasının 4. iddianamesi ve ek klasörlerinde, Erzincan Ergenekon soruşturmasına da yer verildiği görüldü. Albay Dursun Çiçek’in, İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya konulduğu ortaya çıkan Erzincan’a gittiği ve orada bazı toplantılara katıldığı belgeleriyle kanıtlandı. Dursun Çiçek, Erzincan’a gittiği ve Erzincan Ergenekon sanıklarıyla görüşme yaptığı iddialarını yalanlamıştı. İşte İddianamenin ek klasöründe yer verilen Dursun Çiçek’le ilgili belgelerin bir kısmı şöyle sıralandı:

• Dursun Çiçek’e ait, Çiçek’in Erzincan Konak Mazlum Otel’de kaldığına dair otel kaydı

• Görevli olduğu birimdeki giriş ve çıkışlarını gösteren belgeler

• Islak imza ile ilgili ses kaydı

• Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan müşteki, şüpheli ve gizli tanık ifadeleri

• AK Parti’nin şikayet dilekçesi

• İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belge fotokopileri

• Adli Tıp Kurumu Başkanlığının uzmanlık raporları, Adli Tıp raporu,

• Jandarma Kriminal Laboratuvarının 16 Haziran 2009, 9, 16 ve 23 Mart 2010 tarihli raporları

• Genelkurmay Askeri Savcılığınca yapılan bilirkişi raporu

• TÜBİTAK’ın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına göndermiş olduğu rapor ve Çiçek’in mukayese imza örnekleri.

Öztürk Ergenekon’un ‘güvenilir’ adamıydı

Albay Dursun Çiçek imzalı Demokrasiye Müdahale Planı ilk kez ofisindeki aramada ele geçirilen avukat Serdar Öztürk’e iddianamede “Ergenekon’un güvenilir adamı” suçlaması yapılıyor. İddianamenin hukuki değerlendirme kısmında emekli Yüzbaşı Öztürk için şu tespitler yapılıyor: “Dursun Çiçek imzalı bu belgede yer alan planın mahiyeti ve gizliliği göz önüne alındığında, bu nitelikteki bir belgenin örgüt tarafından Serdar Öztürk’e verilmesinin, onun örgütteki güvenilirliğini ve örgütsel konumunu açıkça ortaya koymaktadır.

Söz konusu belgenin şüpheliye verilmesinin temel amaçlarından birinin, şüphelinin aynı zamanda müdafiliğini yaptığı örgüt yöneticisi olmak suçundan cezaevinde tutuklu bulunan sanık Mustafa Levent Göktaş’a bu planda yer alan bilgilerin ulaştırılması suretiyle, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan cezaevinde tutuklu bulunan sanıkların örgütün halen çalışmalarına ve eylemlerine devam ettiğini ortaya koyarak örgüt üyelerinin motivasyonunu arttırmaya yönelik olduğunu göstermektedir.”

İddianamede, Öztürk’ün dinlemeye takılan “Ama bedelini ödeyecekler. Her saniyenin bedelini ödeyecekler her saniyenin” şeklindeki ifadelerine yer verilerek, Öztürk’ün kaos belgesinin sonuçlarından istifade ile başta soruşturma savcıları olmak üzere birçok kişi ve kuruluşa zarar verileceğinin planlandığından haberdar olduğu kaydedildi.

ÖRGÜTLER ARASI BAĞLANTI KURUYOR

Serdar Öztürk ile sanık Levent Bektaş arasında, özellikle Levent Göktaş’ın tutuklanmasına müteakip yoğunlaşan telefon görüşmeleri ve gizli buluşmaların, Öztürk’ün her iki örgüt üyesi arasındaki irtibatı sağladığının işareti olduğu kaydedildi. Öztürk’ün ofisinde ele geçirilen çok gizli belgeler tek tek sıralandıktan sonra “Diğer örgüt üyeleri tarafından kendisine verilen veya bizzat kendisinin temin ettiği gizli belgeleri örgütün diğer birimlerine ilettiği anlaşılmıştır” değerlendirmesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.