Kim bu 'büyük patron'?

Kim bu 'büyük patron'?
Dördüncü iddianamenin bir numaralı sanığı Dalan'ın bir konuşmasında, İstanbul'daki 'Büyük patron'a selam söylemesi dikkat çekti...

Ergenekon'un 4. iddianamesinde firari sanık Bedrettin Dalan'ın darbenin başbakanı olacağının belirtilmesi kamuoyunda tartışılırken Dalan'ın bazı emekli paşalarla ve yakınlarıyla yaptığı görüşmeler teknik takibe takıldı. İddianamede Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhan Ümit Handan telefon görüşmesinde büyük patronun İstanbul'da olduğunu ve Dalan'a gelmesini istemediğini söylediğini dile getiriyor. Birbirlerinin bayramını kutladıktan sonra İlhami Ümit Handan telefonda Dalan'a "Büyük patron da İstanbul da" diyor. 

Dalan da "Hee anladım çok selamımı söyle" diye karşılık veriyor. Ümit Handan'ın, "Biraz biraz daha kalın söylerim başkanım hürmet ediyorum" lafına ise Dalan şu cevabı veriyor: "Tamam tamam peki."

ÖZEL KALEM SATTI BENİ

Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan'ın savcı ve polise verdiği ifade Dalan'ı kızdırdı. Dalan dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le 5 ayda bir görüştüğünü, gözaltı bilgisini MİT'çi Yılmaz'dan aldığını itiraf eden Handan için "Gözüme gözükmesin" diyor. Dalan, Handan'ın ifadesini değiştirmesi için de talimat veriyor.


İDSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan, Ergenekon'un 10. Dalga operasyonundan önce gözaltına alınacağını İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz'dan öğrenen Özel Kelem Müdürü İlhami Ümit Handan'ı kendisini ele vermekle suçladı. Dalan, Darbe Andıcı iddianamesine giren telefon konuşmasında "Patronum Veli Küçük'le sık sık görüşüyordu. Dalan'ın gözaltına alınacağını MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz'a sorduk" itirafında bulunan Handan için "Gözüme gözükmesin. Olmayan şeyleri konuşmuş salak" diyor.

KÜÇÜKLE 5 AYDA BİR GÖRÜŞÜRDÜ

Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon kapsamında soruşturma yapıldığını gözaltına alınacağı 10. Dalga Operasyon'dan 3 ay önce İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz'dan öğrenen İlhami Ümit Handan, hem emniyet hem de savcılık ifadesinde önemli bilgiler verdi. Handan, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Dalan'ın ilişkisi olduğunu söyledi. Handan hem savcılık ve emniyet ifadesinde "Veli Küçük'ü görev yaptığı dönemde patronum Bedrettin Dalan'ın yanına gelip gittiği için tanıyorum, ancak kendisi ile herhangi bir münasebetim olmadı. Veli Küçük Bedrettin Dalan'ın yanına 5-6 ayda bir gelip giderdi" dedi.

MİT'ÇİDEN KAÇ BİLGİSİNİ ALDI

Handan, 7 Ocak 2009'daki Ergenekon'un 10. dalga operasyonundan Dalan'ın önceden nasıl haberi olduğunu da anlattı. Handan, ifadesinde Dalan'ın gözaltına alınacağı bilgisini İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz'ın verdiğini söyledi. Handan "MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz başkanıma Bedrettin Dalan'ın alınıp alınmayacağını sordum. O da 'ben bir bakayım' dedi. Bir gün sonra da kendisi bana haber verdi. Bu olay, Dalan yurt dışına gitmeden 1.5-2 ay önce oldu" dedi.

İLHAMİ İLE GURUR DUYMUYORUM

Handan'ın bu ifadelerinin Dalan'ı rahatsız ettiği ortaya çıktı. Yurtdışından sık sık adamlarını arayarak Ergenekon davasının gidişatıyla ilgili bilgi alan Dalan şoförü ve yardımcısı Coşkun Umur'a, Handan'dan dert yandı. 21 Ocak 2009'da Umur'la konuşan Dalan "Seninle gurur duyuyorum ama o Handan denilen dangalakla, İlhami denilen dangalakla gurur duymuyorum" diyor. Umur ise Dalan'ı "Rahat olun sağlığınıza bakın sağlığınız bitsin ondan sonra efendim. Ben Barış Bey'le (Dalan'ın oğlu Barış Dalan) beraber görüşüyorum devamlı. Hiç merak etmeyin" sakinleştirmeye çalışıyor.

Dalan "Yalnız ben sana söyleyim İlhami lüzumsuz lüzumsuz değil olmayan şeyleri konuşmuş salak" diyor.


Seçimden sonra dava bitecek umudu




Dalan'ın yurtdışındayken sık sık konuştuğu Füsün D adlı kişiyle 12 Kasım 2008 tarihinde yaptığı görüşmede ilginç bir detay dikkat çekiyor. Dalan'a, nereden aldığını söylemediği önemil bir bilgiyi aktaran Füsun "Bi mesajım var size yerel seçimlerden sonra davayı düşürüyorlar diye söylememi istediler" diyor.

TOLON ÇIKACAK, DEDİ, ÇIKTI

Dalan 7 Şubat 2009'da Fisun D. ile yaptığı konuşmada ise tahliye olan Ergenekon sanığı emekil Orgeneral Hurşit Tolon'un bırakıldığını söylüyor. Fisun ise "He söylemişti hoca adamın dedikleri oluyor bir bir böyle bu işler" karşılığını vererek, seçimden sonra davanın düşeceğini söyleyen kişinin 'hoca' olduğunu söylüyor. Dönüş tarihinin yaklaştığından bahseden Dalan, "Hoca Tolon'un çıkacağını söylemişti di mi sana" şeklinde konuşuyor. Fisun D ise "Evet evet çıkacak dedi her şeyin morali düzgün dedi o zeki, dahi ve deli, başkanım hiç bir şey yok hiç bir şey her şey güzel sizin sağlığınız önemli ondan sonrası palavra sizi çok seviyorum" karşılığını veriyor.


Küçük'le gizli toplantıyı anlatmış
Dalan 31 Mart 2009'da X şahısla yaptığı konuşmada da 20 yıldan fazla yanında çalışan Handan'a savcılığa verdiği ifade için ateş püskürüyor. Dinlemeye takılan görüşmenin özeti şöyle:

Dalan: He şey Coşkun mu gelmeye çalışıyor buraya.

X: Yok yok şey ee İlhami İlhami.

Dalan: Si... pez...,

X: Öbürü İlhami ilhami

Dalan: Ya sana söyleyimmi ya o yazar verir elinlen el yazısıyla ben bunu yanlışlıkla verdim der iki yalan söylemiş, yani şimdi biraz açık konuş yani bunu şöyle herkes de duysun kayda geçsinler. Sen günde 2 saat 3 saat geliyorsun benim yanıma, iş takibi için geliyorsun ve her geldiğin Veli Küçük'ü görüyorsun ve üst katta gizli toplantılar standart olarak yapıyordu diye beyanat veriyorsun savcıya.

İFADESİNİ DÜZELTMİYOR ARTİS

X: Bu bunları amcacım reddediyor.

X: Şimdi onları söylemedim diyor peki söylemedin de onun içine savcı kendi kendi mi soktu, salak.

X: Bu öyle duyor, bunun dediği öyle.

Dalan: Madem ki söylemedi savcılığa yazılı versin, Barış'a versin. Ben böyle bir ifade vermedim diye.

X: Yo yapmıyor işte. Yapmıyor artis size gelip bu konuları arz edecekmiş.

Dalan: Yo hiç bana gelmesin oğlum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.