Skandal! Okulda kumar

Skandal! Okulda kumar
Eğitime bir tuğla daha konuldu! Balıkesir'deki ilköğretim okullarının kantinlerinde çocuklara 3 balonla birlikte kazı kazan bileti satılmaya başlandı. Uzmanlar ayağa kalktı.

Türkiye' de sonunda bu da oldu, uyuşturucu ve sigaranın ardından kumar da okullardaki yerini aldı! Balıkesir'de bulunan ilköğretim okulları, kapılarını skandala açtı. Okul kantinlerinde 10 kuraşa satılan balonların arkasından kumar çıktı. Çünkü kantinlerde, balon alana, Milli Piyango'nun kazı kazan kartına benzer bilet verilmeye başlandı. Büyük umutlarla kantine koşan çocuklar bisiklet, telefon ve oyuncak gibi hediyeler çıkacağı umuduyla bu kazı kazan biletlere hücum eder oldu. Kumar öğrenciler arasında o kadar yaygınlaştı ki çocuklar bütün harçlıklarını bu biletlere yatırır hale geldi. Üstelik şimdiye kadar hiç kimseye hediye çıkmadığı gibi biletlerin üzerinde herhangi bir firmaya ait isim ve telefon numarasının bulunmaması da dikkat çekti. Olayın patlak vermesinin ardından aileler ayağa kalktı. Veliler çocuklarının gittiği okul yönetimine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Konu hakkında inceleme başlattıklarını ifade eden Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, kart satışlarının yasaklanacağını açıkladı. 

Başarıyı etkiler
Okullardaki kazı kazan satışını skandal olarak niteleyen psikiyatr Bekir Ceylan, çocukların küçük yaşta kumara alıştırıldığını söyledi. Coşkun, "Kumar, çocukları çalışmadan kazanmaya yönlendirir. Bu öğrencilerin okul başarısını da düşürür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.