'Toplu tecavüz'de bir siyasetçi

'Toplu tecavüz'de bir siyasetçi
Siirt’teki “toplu tecavüz” rezaletinin failleri arasında CHP Siirt İl Yönetim Kurulu üyesinin de olduğu ortaya çıktı. Cinsel taciz olayındaki 19 tutuklu failden birinin, CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik olduğu öğrenil

FURKAN ALTINOK’un haberi

Konuyu siyasi rant haline dönüştürme gayretine girişen CHP, olayı takip etmek üzere milletvekilleri Ahmet Ersin ve Malik Ejder Özdemir’i Siirt’e göndermişti. CHP, bu olayı siyasi rant haline getirirken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın istifalarını istedi. Cinsel taciz olayındaki 15 failden birinin, CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik olduğu öğrenilirken, CHP’nin, olayın iç yüzünü basından saklayarak siyasi rant sağlamaya çalıştığı kaydediliyor. CHP’nin taciz olayının faili İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik hakkında işlem yapmazken, konuyu basından saklamaya çalıştığı gözleniyor. CHP’nin toplu tecavüz faili üyesini neden basından sakladığı, olayın üzerini neden örttüğü, 2 Bakan’ı fail gibi göstermeye çalışırken, kendi yöneticisini neden sakladığı merak konusu oldu.



CHP’Lİ ERSİN, HAYLİ TERLEDİ
CHP’nin bölgeye giderek olayla yakından ilgilenen milletvekili Ahmet Ersin, ulaştığımız bu bilgiyi teyit etmek için görüştüğümüzde, önce “Onlarla hiç meşgul olmadık. AKP’li bir milletvekilinin yakını da var diyorlar. Bunlarla ilgilenmedik biz. Hiç araştırmadım” dedi. Ardından, Orhan Çelik’i tanımadığını ileri sürdü. CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlattığımızda ise “Faillerden birinin öyle olduğu söyleniyor ama tanımıyorum ben onu” dedi. “Tutuklu mu peki” şeklindeki sorumuz üzerine de “Tutuklu olabilir galiba, tam şeyini bilmiyorum” ifadesini kullandı. CHP’li Ersin, ardından ise tecavüz olayının faili yöneticilerinin yakın bir zamanda AK Parti’den geçtiğini söyleme gereği duydu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.