Denktaş Perinçek'e konuşursa

Denktaş Perinçek'e konuşursa
Ergenekon'un Kıbrıs yapılanmasında yer aldığı iddia edilen Rauf Denktaş, Ruslarla olan ilişkisiyle dikkat çeken Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'e konuştu. Denktaş Ergenekon konusunda ilginç açıklamalar yaptı...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ergenekon'la ilgili Rus haber portalına konuştu.

Denktaş Rusya'nın 'jeopolitica.ru' haber portalı için Ergenekon sanığı ve İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in sorularını yanıtladı. KKTC eski lideri, Ergenekon davasınının gidişatını eleştirdi. Denktaş, "Mahkeme duruşmasına dahi çıkmayan Ergenekon davasıyla ilgili zanlılar, sekiz veya dokuz aydır tutuklular. Bu, adalete ve hukuk ilkelerine aykırı. Guantanamo hariç, dünyanın hiçbir yerinde böyle yöntemler uygulanmıyor ve uygulanmaz da." iddiasında bulundu.

Binlerce sayfalık davada ilişkili ilişkisiz herkesin yer aldığını savunan Denktaş, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir davayı göremeziniz. Binlerce sayfalık iddianamede, dava ile ilişkisi olan veya olmayan kişiler yer alıyor. Bu davada da kanıtlayıcı temel sadece bazı kişilerin söylemlerine ve binlerce telefon görüşme kayıtlarına dayandırılıyor. Ki bu telefon kayıtlarının çoğu hiçbir önem arzetmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tutuklamaların Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığını engellemek için düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri ile bağlantılı olduğunu iddia eden Denktaş, şu şekilde konuştu: "Ne yazık ki, mahkeme kararı henüz çıkmadan, tutuklulara karşı kampanyalar basında yer alıyor. Farz edelim ki Ergenekon örgütü var ve amacı da Türkiye'deki iktidarı yıkmak. Bu durumda bile davayı eski iktidar döneminde olup bitenlerle ve eski cinayetlerle ilişkilendirmeye aklım ermiyor." ifadesini kullandı.

Bence bu mahkeme süreci Türk yargı sistemini, bağımsız mahkeme, insan hakları ve savcıların objektifliği konusunu gündeme getirdi. Kimse, "Suçluları yargılamayın" demiyor. Konu, mahkeme sürecinin insan hakları ve yüce kanun ilkesinin bozulmasıyla ilgili. Kıbrıs'ı ve özellikle beni Ergenekon davasına çekmeye çalışan insanlara ne diyebilirim ki? Eğer Ergenekon davası, Türkiye'de hükümetin devrilmesiyle ilgili dava ise bu durumda Kıbrıslı Türklerle nasıl bir bağlantı olabilir ki?

"Ergenekon sanıkları arasında benim tanıdığım hem sivil hem de asker var" diyen Dektaş, söz konusu kişilerin suçsuz olduğuna inandığını illeri sürdü. Denktaş "Eğer bu insanlarla dostluk ilişkilerimi sürdürmem onların henüz kanıtlanmamış suçlarıyla bir bağlantı şeklinde yorumlanıyorsa, bunu hukuki açıdan çok tuhaf buluyorum. Biz, bu davanın kısa zamanda sonuçlanmasını istiyoruz.. Bu adaletsizliğe ve insanların acısına son verilmesinden yanayız. Türk mahkeme sisteminde Guantanamo'da varolan tutuklama yöntemleri yer almamalı." ifadesini kullandı.

RUSYA KKTC'YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

Denktaş, Rusya'nın Kıbrıs politikasını da eleştirdi. KKTC eski Cumhurbaşkanı, ABD ve başka devletler Kosova'nın bağımsızlığını tanıdıkları dönemlerde, Rusya eski Başkanı Vladimir Putin Amerika'ya şunu sordu: "KKTC'yi neden tanımıyorlar". Putin, ABD'nin çifte standart taktiğini uyguladığını belirtti. Denktaş," Ama ne yazık ki Güney Osetya'yı tanıyan Rusya bile kendisi çifte standart politika yürütüyor. Rusya KKTC'nin tanınmamasında ısrar etti. Oysa KKTC Osetya'dan daha fazla bağımsızlık hak ediyor." diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.