Tayyar'dan ŞOK iddialar!

Tayyar'dan ŞOK iddialar!
Son günlerin popüler ismi Şamil Tayyar Habertürk ekranlarında son kehanetlerini açıklarken Nihal Bengisu'nun zorlu sorusuna da hayli şaşırdı

Habertürk'ün yayın hayatına yeni başlayan programı "İkide Bir" Şamil Tayyar'ı konuk etti. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Zaman yazarı Ahmet Tezcan'ın hazırlayıp sunduğu program son günlerin popüler ismi Şamil Tayyar'a merak edilenleri sordu. 

Ahmet Tezcan: İstihbarattan biligi alan gazeteciler arasında sert bir kavga var. Soner Yalçın, Tuncay Özkan, Ruşen Çakır, sen... Bir çok defa köşelerinizden polemikler yaşanıyor.

Şamil Tayyar: Ben bu tartışmalara taraf olmak istemem. Soner Yalçın, Tuncay Özkan'ın kitaplarında çok özel bilgiler de vardır. Ama Şamil Tayyar çok daha farklı bir pencereden bakıyor. Sağ bir dünya görüşünden geliyorum. Bir de kendi mahallerine gecekonudu yapıyormuşum gibi düşünüp hedef alıyor da olabilirler. Türkiye'deki derin yapılar hakkında yazanlar zamanla o yapını bir parçası haline geldiler.

1997 yılında Ergenekon var diyenler, JİTEM'i inkar ettiler. Bu nasıl izah edilecek? Ergenekon var ama JİTEM de var. Ayrıca bizim için eminiyetten besleniyorlar falan da deniyor. Ama il emniyet müdürü düzeyinde isimleri yazılarımda deşifre edip eleştirirken mahkemede yargılanmalarına vesile oldum. Emniyetle ilgili de yazılması gereken bir şey olduğunda da yazarım, yazdım da.

Ahmet Tezcan: Genelkurmay'ın açıklamasına köşenden cevap verdin ama ne düşünüyorsun bu 'mütareke basını, hainlik' suçlamaları hakkında?

Şamil Tayyar: Elinizde bir mahkeme kararı bile olmadan bu kadar ciddi suçlamalarda bulunacaklarına davası görülen, Balyoz'u, Kafes'i ve diğerlerini neden görmüyorsun ki?

Programın dikkat çeken bölümlerinden biri de Nihal Bengisu'nun Tayyar'a tersten sorduğu soru oldu. 'Önüne gelene Ergenekoncu diyorsun' anlamında bir tespit yapan Habertürk yazarı Tayyarı'da şaşırttı.

Nihal Bengisu Karaca: Şöyle sorayım. 'Ergenekoncu' tanımını başkaları için çok kolay kullanmıyor musun? Benim böyle bir intibam var.

Şamil Tayyar: Kim için kolay kullanmışım ki?

Nihal Bengisu Karaca: Mesela AKP'nin Ergenokon ürkekleri dediniz.

Şamil Tayyar: Aslında derin yapılarla bağlantılı kişi ve kurumları tanımlamak için de kullanılıyor. Yani sadece Silivri'de yargılananlar için kullanılmıyor bu anlamıyla.

ŞAMİL TAYYAR'IN SON KEHANETİ: SUİKASTLER OLABİLİR! 
Nihal Bengisu'nun sorusu üzerine aldığı istihbaratların yeni dönemde işaret ettiği olası gelişmeleri öngören Tayyar, yine iddialı ve çarpıcı kehanetlerde bulundu.

İstihbarat raporlarında dikkat çeken önemli bir nokta da son dönem için önemli ve hassas isimleri hedef alan suikastler. Bu suikastleri yapacak kişilerin de milliyetçi kimliğiyle tanınan insanlardan seçileceği tahmin ediliyor. Yakın zaman diliminde bizi zor günlerin bekliyor.

Ahmet Türk'e dönük yumruk saldırısı da bu dönemin bir gelişmesi. Ama suikast olarak bazı saldırıların da olabileceği istihbaratta önemle ele alınıyor. Siz şimdi farketmezsiniz belki ama bu noktada alınan ciddi önlemler, arttırılmış güvenlik tedbirleri var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.