MOSSAD temsilcisi şimdilik reddedildi

MOSSAD temsilcisi şimdilik reddedildi
İngiltere, İsrail'in Londra'ya atayacağı yeni MOSSAD temsilcisi için 'Bir daha İngiliz pasaportları kopyalanmayacak' garantisi alamadığı için kovulan MOSSAD temsilcisi yerine yenisinin atanmasını reddetti. İngiltere, HAMAS liderlerinden Mahmud el Mabbuh'a

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

İsrail'in İngiltere'ye atayacağı yeni MOSSAD temsilcisinin İngiliz makamlarınca reddedildiği öğrenildi. 19 Ocak'ta Dubai'de MOSSAD tarafından öldürülen HAMAS üyesi Mahmud el Mabbuh suikastinde MOSSAD'ın İngiliz pasaportlarını kullandığının ortaya çıkmasından sonra İngiltere MOSSAD'ın Londra'daki temsilcisini kovmuştu. İngiltere'nin yeni atanacak temsilci için 'Bir daha İngiliz pasaportları kullanılmayacak' garantisi istediği ancak İsrail'in buna yanaşmaması nedeniyle İngiltere'nin yeni atamayı kabul etmediği belirtildi.

İSRAİL GARANTİ VERMEK İSTEMİYOR
İngiltere'nin kovulan MOSSAD temsilcisi yerine yeni bir ismin gönderilmesini reddettiği İsrail basınında da yer aldı .İsrail'in Yediot Aharonot gazetesi, suikastte kullanılan İngiliz pasaportlarından sonra kovulan MOSSAD temsilcisi yerine İngiltere ve İsrail'in yeni bir temsilci atanması konusunda anlaştığını ancak, İngiltere'nin 'Bir daha İngiliz pasaportları kullanılmayacak” koşulunun İsrail tarafından henüz imzalanmadığını yazdı.

İSRAİL, DOLAYLI OLARAK KABUL ETTİ
Öte yandan İsrail'in İngiltere'nin getirdiği koşulu imzalamaması, Dubai'deki suikastte kullanılan İngiliz pasaportlarının MOSSAD tarafından kopyalandığını da dolaylı olarak kabul ettiği şeklinde yorumlanıyor. İsrail'in İngiltere'nin öne sürdüğü koşulu imzalamamasının bir diğer sebebinin de İngiltere'deki genel seçimler olduğu ifade ediliyor. Muhafazakar Parti'nin iktidara gelmesi halinde bu koşulun ortadan kaldırılabileceğine inanan İsrailli yetkililer, ancak Liberal Demokrat Partili bir koalisyonda aynı koşulun devam edebileceği endişesi taşıdıkları ifade ediliyor.

İNGİLİZ YETKİLİ: GÜVEN GARANTİSİ İSTEDİK
İsrail gazetesi Yediot Aharonot'a konuşan İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İsrail'in yeni atama konusunda bir yaklaşımda bulunmadığını, İngiltere'nin İsrail'le açık ve güvene dayalı bir ilişki istediğini söyledi. İsrail'den özel garantiler istediklerini belirten yetkili, İsrail'in atayacağı yeni bir diplomatın İngiltere'nin taleplerine karşı olmuş olacağını belirtti.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.