Hangi sanatçının ölüm emrini verdi?

Hangi sanatçının ölüm emrini verdi?
Kamuoyunda “Karagümrük Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen Nuri Ergin, “adam öldürmeye azmettirmek”ten yargılandığı davanın duruşmasında şarkıcı Adnan Şenses’in öldürülmesi için talimat verd

Ergin, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi girişinde, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğg. Veli Küçük’e de tehdit mesajı gönderdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava için tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden getirilen Ergin, cezaevi aracından adliye nezarethanesine alınırken “Veli Küçük’e söyleyin yürekleri varsa bize kendileri mesaj versin. Veli Küçük, akıllı ol. Ben kaybedecek maça oynamam” diye bağırdı. Ergin’in yargılandığı, Fatih’te Emre Çakır’ın öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasına ise 6 sanıktan 3’ü katıldı. Söz alan Ergin, “Kardeşlerim, aile fertlerim ve oğlum mahkemelere, hastaneye getirilip götürülürken yapılacak suikasttan ilk başta Cumhurbaşkanı, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, Jandarma Genel Komutanımız ve MİT sorumludur. Dışarıda kim bizi öldürürse canımız feda olsun” dedi.

“Ergenekoncu” olmadığını belirten Ergin, Silivri’deki duruşma sırasında Küçük’ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük’ün çapraz sorguda Alparslan Aslan’a sorular sorarken kendilerine de mesaj gönderdiğini iddia etti.
Küçük’ün duruşmalarda “Nuri Ergin’i savcılar yönlendiriyor” iddiasına da yanıt veren Ergin, “İspat et ulan. Beni Savcı Zekeriya Öz mü yönlendiriyor? Ne konuştuysak tutanakta. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı da aynısını söylüyor. Aslan da haramzade ve şerefsizdir. Devletin üniformasını giyip delikanlılık yapıyorlar” dedi.

Ergin, Şenses’in öldürülmesi için talimat verdiğini anlattı. Şenses’in Alaattin Çakıcı’nın duruşmalarına katıldığını belirten Ergin, “Şenses’in vurulmasını istedim. Uğur’a dedim ki, bunu bir süsleyin” diye konuştu. İddianamede, Emre Çakır’ın, Anıl Ergin ile aralarında geçen olay nedeniyle Soner, Zeynel ve Nurettin Ergin tarafından tehdit edildiği belirtiliyor. Ergin’in avukat aracılığıyla Ahmet Uğur Balıkçıoğlu’na verdiği talimatla Çakır’ın 9 Ekim 2005’te öldürüldüğü de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.