Org. Berk'in gözü korktu!

Org. Berk'in gözü korktu!
Bir TSK mensubu generale yakışmayan işlerin içine girdiği iddialarıyla hakkında iddianame hazırlanan Saldıray Berk, celp tehdidini duyunca kararını değiştirdi.

Erzincan'daki davanın bir numaralı sanığı Orgeneral Saldıray Berk'in avukatı "Duruşmaya gelecek. Mahkeme, daha sonraki duruşmalar için celp davetiyesini gönderecektir" dedi.

Erzincan'daki Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in avukatı Zeynel Yüksel, Sabah'a yaptığı açıklamada, Berk'in savunma yapmak üzere mahkemeye geleceğini söyledi. Avukat Yüksel, "Sayın müvekkilim yasal mazeret belirterek duruşmaya katılmadı. Elbette duruşmaya, savunma yapmaya gelecek. Sayın Berk 'terör örgütü üyesi' olmakla suçlanıyor. Bu suçlama karşısında önümüzdeki duruşmalarda mutlaka savunmasını yapacaktır. Çalıştığı kurumdan gönderilen görev yazısı bir yasal mazerettir. Şu an için Mahkeme de bu yasal mazeret karşısında daha sonraki duruşmalar için celp davetiyesini gönderecektir. " dedi. Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hayata geçirmekle suçlanan 10'u tutuklu 14 sanıklı Ergenekon davasının 3. gününde sözlü savunmalar yapıldı. 10.00'da başlayan duruşmada mahkeme başkanı Mustafa Karatay kamera görüntülerinin çözüldükten sonra tutanakların avukatlara dağıtılacağını bildirdi. Söz alan tutuklu sanık Başsavcı İlhan Cihaner söz alarak, yakın korumasını yapmakla görevli polis memurunun geçen günlerde Erzurum'da ifadesinin alındığını söyledi. 

CİHANER'E BAŞKA SORUŞTURMA VAR


Cihaner, "Benimle ilgili devam eden bir soruşturma var mı?" diye sordu. Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Taner Aksakal, "Var. Gizlilik kararı var. Soruşturma tamamlandığında mahkemeye sunacağım. Vakit kaybı olmaması için ilk davayı açtım" dedi. Bunun üzerine Cihaner'in avukatları "paralel bir soruşturma yapılamaz" diyerek tepki gösterdi. Sözlü savunmalara geçilirken, sanık Albay Ali Tapan, iddianamenin eklerinde haber elemanlarının deşifre edilmesinin ardından terör olaylarının gerçekleştiğini savundu. Tapan, "Ek klasörlerde jandarmanın 300'e yakın haber elemanı kimlik bilgilerine varıncaya kadar deşifre edilmiştir. Akabinde Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edilmesi, Samsun Ladik'te iki polis memurunun şehit edilmesi gibi terör saldırıları meydana gelmiştir. Saldırıların önceden bilgisi alınamamış ve önüne geçilememiştir. Haber elemanlarının deşifre edilmesi, istemeyerek de olsa PKK ile işbirliği yapıldığı anlamına gelir" diye konuştu. Erzincan İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim Ersan da savunmasında "Bu davayla jandarma ve kolluk kuvvetlerine 'cemaatlerle uğraşmayın' mesajı verildiğine inanıyorum" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.