İşte o kaydın hikayesi

İşte o kaydın hikayesi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çapkınlık kaseti gündeme bomba gibi düştü. Şu ana kadar hiçbir açıklama yapamayan Baykal ve Doğan Grubu gazeteleri çok ilginç bir tavır sergiliyorlar. Doğan Grubu gazeteleri internet sayfalarından, rezaleti görmezden geli

İŞTE O KAYDIN HİKAYESİ:

BAYKAL DEĞİL DE BİR BAŞKA LİDER OLSAYDI NE YAPARLARDI?
Baykal ve CHP Milletvekili N.B.’ye ait olduğu görülen kamera kaydı çok sayıda internet haber sitesinin yanı sıra Habervaktim’de de yayınlandı. Ancak kaydın kaynağı sitemiz değil, www.metacafe.com’dur. Teknik verilere göre, sözkonusu kayıt ilk olarak 6 Mayıs gecesi metacafe.com’da yayınlandı. Metacafe.com’da halen yayında olan kaydın yayına konuş tarihi “6 Mayıs 10” olarak görülüyor. Deniz Baykal ve CHP Milletvekili N.B.’nin görüldüğü kayıt, 7 Mayıs’ın ilk saatlerinde ise pek çok haber sitesinin yanı sıra Habervaktim’de de yayınlandı.

ÖRTBAS PEŞİNDELER

Olayı “gizli kamera” başlıkları altında veren Hürriyet, Vatan, Milliyet gibi gazeteler, rezaleti örtbas ederek, mecrasından uzaklaştırma gayretine girişirken, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kasetin yayınlanmasıyla ilgili soruşturma başlattığına vurgu yaparak, korku salmaya çalışıyor. Doğan Grubu gazetelerinin bu tavrı “Bu çapkınlık görüntüleri muhafazakar bir parti liderine ait olsaydı ne yaparlardı?” sorusunu akla getirdi.

TURGUT ALTINOK OLAYI

Nitekim kartel medyası AK Partili Turgut Altınok’la ilgili “seks kaseti” olayında hiç “özel hayat” dememiş, kaseti yükses sesle dillendirmişti. Bu gazeteler Turgut Altınok’un Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesine kadar kasetle ilgili haber ve köşe yazılarını sürdürmüşlerdi.

CHP BASTIRDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Baykal'ın avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) talimat verdi.

HABERVAKTİM'E BASKIN-TIKLAYIN

HABERVAKTİM'E BASKINDA ŞOK GELİŞME-TIKLAYIN

ALTINOK'A ÖYLE, BAYKAL'A BÖYLE-TIKLAYIN


HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.