ETÖ soruşturmasını yürüten 4 savcıdan şok tespit

ETÖ soruşturmasını yürüten 4 savcıdan şok tespit
Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın hazırladığı iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bazı personelin TSK’ya ait gizli

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak tarafından hazırlanan ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddianamesinde şok tespitler yer alıyor.

Savcılar, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Üsteğmen Serdar Öztürk’ün evi ve bürosunda yapılan aramalarda Genelkurmay Başkanlığı’na ait gizli ibareli 61 belgenin ele geçirildiğine dikkat çekerek, “Belgelerin bazılarının tarihleri göz önüne alındığında şüphelinin askeri görevi sırasında bu belgeleri almış olma ihtimalinin bulunmadığı, diğer örgüt üyelerinden gelen belgeleri örgütün üst birimlerine ulaştırmak üzere topladığı açıkça sonucuna varılmıştır” deniliyor.

Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın söz konusu değerlendirmesinden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bazı personelin TSK’ya ait gizli belgeleri Ergenekon sanıklarına sızdırdığı, karargahta Ergenekon’un hala faal olduğu açıkça görülüyor.

EMEKLİ ASKERDE; DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN 7 GİZLİ BELGESİ ÇIKTI
İddianamede; Emekli Üsteğmen Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerden 7 adet belgenin, TCK'nın 326 ve 327. maddelerinde belirtilen "Devletin Güvenliği ve iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması" gereken belgelerden olduğu Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nin 03.09.2009 tarih ve 2009/1718 sayılı yazılarından anlaşıldığı belirtiliyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NA AİT 61 BELGENİN GİZLİLİĞİ DEVAM EDİYOR
İddianamede; Genelkurmay Başkanlığı’na ait gizli ibareli belgelerden 1 adedinin TCK'nın 326. maddesinde belirtilen "Devletin Güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgelerden" olduğu ve halen gizliliğinin devam ettiği, gizli ibareli 2 adet belgenin TCK'nın 327. maddesinde belirtilen Devletin Güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken belgelerden oldukları ve halen gizliliklerinin devam ettiğine dikkat çekiliyor.

İddianamede; Emekli Üsteğmen Serdar Öztürk’ten elde edilen GİZLİ ibareli 58 adet belgenin, TCK'nın 334.maddesinde belirtilen "Açıklanması Yasaklanan ve Niteliği itibariyle Gizli Kalması Gereken" belgelerden oldukları ve halen gizliliklerinin devam ettiğinin,Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın 24.06.2009 tarih ve 2009/479 sayılı yazılarından anlaşıldığına dikkat çekiliyor.

“ÖRGÜT ÜYELERİNDEN GELEN BELGELERİ ÖRGÜTÜN ÜST BİRİMLERİNE ULAŞTIRMAK ÜZERE TOPLADILAR”
Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak, 68 belgenin gizli belge olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

 “Şüpheli Serdar Öztürk'ün söz konusu gizli belgeleri, Ergenekon Silah Terör Örgütünün ana dokümanlarında belirtildiği gibi bilginin paraya çevrilebilirliği ve gizli bir istihbarat ağının oluşturulması şeklindeki kararların uygulamaya geçirilmesi amacına matuf olarak örgüt adına temin edip, örgütün özel istihbarat arşivine aktarmak üzere bulundurduğu, belgelerin bazılarının tarihleri göz önüne alındığında şüphelinin askeri görevi sırasında bu belgeleri almış olma ihtimalinin bulunmadığı, diğer örgüt üyelerinden gelen belgeleri örgütün üst birimlerine ulaştırmak üzere topladığı açıkça sonucuna varılmıştır.”  

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.