Güler Zere'yi şehit ilan ettiler!

Güler Zere'yi şehit ilan ettiler!
Kocaeli Halk Cephesi Sözcüsü Zahide Dalda, kanser hastalığı sonucunda yaşamını yitiren Güler Zere'nin, ölümünün sorumlusu olarak hükümeti gösterdi. Dalda, hayatını kaybeden Zere'nin şehit düştüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affıyla hapishaneden çıkarılan Güler Zere, akşam saatlerine doğru yaşamanı yitirdi. Bunun üzerine Kocaeli Halk Cephesi, Özgürlük Parkı'nda yaşamını Zere anısına hemen miting düzenledi.

Halk Cephesi adına konuşan Zahide Dalda, bir devrimciyi daha ölümsüzlüğe uğurladıklarını söyledi.

Hapishane sağlam giren Zere'nin kanser hastası olarak çıktığını belirten Dalda, Hurşit Tolon, Levent Ersöz, Veli Küçük gibi isimlerin uyduruk hastalıklardan hastaneye götürülmesine rağmen Zere'nin ölüme terk edildiğini kaydetti.

Türk Tabipler Birliği'nin Zere'nin hastalığının ciddi olduğunu, hapishaneden çıkarılması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Dalda, "Türk Tabipler Birliği 'tedavisi için serbest bırakılması gerekir, bırakılmaması ölüme terk edilmesi demektir' diye açıkladı. Tedavisi için salıverilmesi gerekiyordu; ama yapmadılar. Kendi hukuklarına bile saygı göstermediler." ifadelerini kullandı.

Tüm amaçlarının Zere'yi katletmek olduğunu iddia eden Dalda, Zere'nin son günlerini dahi mücadelesine olan inancından ve kararından bahsederek şehit düştüğünü söyledi.

Dalda, "Zere'nin ölümünün katillerini unutmayacağız. Bu ölümden başta iktidar, onun Adalet Bakanlığı, Ceza Tevkif Evleri Kurumu, Adli Tıp Kurumu, serbest bırakılmasını engelleyen tüm cezaevi ve hastane personeli sorumludur. Hiçbirini unutmayacağız, unutturmayacağız."




Güler Zere'nin cenazesi evinden alınarak cemevine götürüldü
Öte yandan DHKP-C hükümlüsü Güler Zere'nin (38) cenazesi evinden alınarak cemevine götürüldü. Zere'nin vasiyeti üzerine Elazığ'da toprağa verileceği belirtildi.

Zere'nin cenazesi, yaklaşık 300 kişilik grubun katılımıyla evinden alınarak tabutla bir süre mahallede dolaştırıldı. Cenaze, meşaleli yürüyüşün ardından Sarıyer'deki Boğaziçi Cem Evi'ne götürüldü. Grubun karakol önünden geçişi sırasında olumsuzluk yaşanmaması için yürüyüşü organize edenler tarafından önlem alındı.

Zere'nin babası Haydar Zere, kızının saat 16.30 sıralarında yaşamını yitirdiğini söyledi. Baba Zere, kızının Elazığ'da toprağa verileceğini kaydetti.

Güler Zere'nin Avukatı Behiç Aşçı da, Zere'nin hastalığının son zamanlarda iyice ağırlaştığını ve kanserin bütün vücuduna yayıldığını ifade etti. Aşçı, Zere'nin Elazığ'da gömülmek için vasiyette bulunduğunu aktardı.

Güler Zere için Taksim'de yürüyüş yapıldı 
Yine Güler Zere için bir grup, Taksim'de yürüyüş yaptı. İstiklal Caddesi'den Galatasaray Meydan'a kadar yürüyen grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Güler Zere'nin fotoğraflarını taşıyarak İstiklal Caddesi'nde yürüdü.

'Güler Zere onurumuzdur', 'Güler Zere ölümsüzdür', 'Hasta tutsaklar serbest bırakılsın' şeklinde slogan atan grup, Galatasaray Meydan'a basın açıklaması yaptı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.