Savcı ve polislere darbe tehdidi

Savcı ve polislere darbe tehdidi
Ergenekon sanığı Serdar Öztürk'ün, savcıları tehdit ettiği ortaya çıktı.

Tutuklandıktan 4 gün sonra Başsavcılığa dilekçe gönderen Öztürk, "Operasyonlar sürerse TSK darbe yapacak." diyerek soruşturmayı yürüten savcılara gözdağı verdi. Ayrıca "darbenin ardından on binlerce insanın polislikten atılacağını, polis teşkilatının lağvedilip yerine yenisinin kurulacağı"nı iddia etti.

Ofisinde, Albay Dursun Çiçek imzalı kaos belgesi bulunan Ergenekon sanığı Serdar Öztürk'ün, savcıları tehdit ettiği ortaya çıktı.


Alınan bilgilere göre tutuklandıktan 4 gün sonra Başsavcılığa dilekçe gönderen Öztürk, 'operasyonlar sürerse TSK'nın darbe yapacağını' iddia ediyor. 6 sayfalık dilekçede Öztürk, "Darbe olursa binlerce, on binlerce insanın polislikten atılacağını rahatlıkla göreceksiniz. Bütün polis teşkilatı yenisi kurulmak üzere lağvedilebilir." diyor.

Cemaatçi vakıfların ve işadamlarının mal varlığına el konulabileceğini iddia eden Öztürk, "Cemaat operasyonunun psikolojik harp ayağını yürüten ajan gazeteciler tutuklanır. TV'ler kapatılır ve mal varlıklarına el konulur." ifadelerini kullanıyor.

Ankara'daki ofisinde yapılan aramada 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı, 300 adet mermi ve çok sayıda askeri gizli belge' bulunan Avukat Serdar Öztürk, Ergenekon soruşturması kapsamında 06.08.2009 tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklandıktan 4 gün sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderen Öztürk, soruşturmayı yürüten savcılara 'darbe' ile gözdağı vermeye çalışıyor.

10.08.2009 tarihli 6 sayfalık dilekçede şunlar kaydediliyor: "Oynadığınız oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu ve nelere yol açacağını bilmeniz gerekir. Çünkü TSK'ya saldırmak, çocuk oyuncağı değildir. Emekli bir subay olarak ifade etmek isterim ki; emekli bir subay olarak ülkenin onurunu ve şerefini korumakla görevli subaylar orduya ve kendilerine yapılan hakaret ve aşağılamaları asla unutmazlar, mutlaka hesabını sorarlar. Şimdi siz hedef seçtiğiniz bilim adamlarının, muhaliflerin ve cemaatçi olmayan insanların ve subayların ev ve işyerlerine delil bırakıp tutukluyorsunuz. Bu aklı da eski bir kuaför hanımın muhteris eşinden ve onun ders verdiği yabancı bir servisten dolayı alıyorsunuz."

Darbe olursa gazeteciler tutuklanır, TV'ler kapanır

Dilekçede savcılara "İşlediğiniz suçlardan ötürü yargının önüne çıktığınız gün sizi Potomyalı başbakan bile kurtaramaz." diyen Öztürk, şöyle devam ediyor: "Darbe olursa binlerce, on binlerce insanın polislikten atılacağını rahatlıkla göreceksiniz. Bütün polis teşkilatı yenisi kurulmak üzere lağvedilebilir. Cemaatçi vakıfların ve işadamlarının mal varlığına el konulabilir. Cemaat operasyonunun psikolojik harp ayağını yürüten ajan gazeteciler tutuklanır. TV'ler kapatılır ve mal varlıklarına el konulur. Bunlar olduğunda bugün bu zulmü reva görenlere kimse acımaz."

Dilekçe üzerine Öztürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'kamu görevlisine hakaret, TSK'yı aşağılama ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatıldı. Öztürk, geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Jandarma nezaretinde getirilerek savcıya ifade verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.