Ertosun'la Çiçek'in şok görüşmesi!

Ertosun'la Çiçek'in şok görüşmesi!
İşte Albay Dursun Çiçek'le Ergenekon sanıklarıyla olay ilişkisiyle dikkat çeken HSYK Başkanı Ertosun'un telefon görüşmesi...

İrticayla Mücadele Eylem Planı soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamesinin delil klasörlerinde Albay Dursun Çiçek'in HSYK'ya kayıtlı telefondan Ali adlı kişiyle (HSYK üyesi Ali Suat Ertosun) yaptığı görüşmeye yer verildi. Ek klasörlerdeki telefon görüşmelerinden adliye koridorunda telefonla Adalet Bakanı'na ulaşmak istediği ve özel kaleme bıraktığı notta "Adalet arıyoruz... Köprüden mi atlayayım, kendimi mi yakayım" dediği ortaya çıkan Çiçek'in, bir diğer telefon görüşmesinde HSYK üyesine savcıları şikâyeti iddianameye yansıdı:

Çiçek: Alo Ali Bey, iyi günler.
Ali: İyi akşamlar.
Çiçek: Saygılar sunuyorum Dursun Çiçek Albay. Kadir Bey'e ulaşmak istedim ama o da çıkmış herhalde. Ali: Çıktı arkadaşım.
Çiçek: Şimdi bir bilgi var, onu size arz etmek istiyorum.
Ali: Buyrun.
Çiçek: 30 Haziran'daki gelişmelerden dolayı savcı ve hâkim hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk, müfettişler görevlendirildi ve işlemleri devam ediyor, şimdi aynı savcılar bizi tutuklama talebi, aynı savcılar, ortada yeni bir şey yokken tutuklama talebi ile nöbetçi hâkime sevk ettiler.
Ali: Evet.
Çiçek: Bu adalet mi yani?
Ali: Şimdi şöyle bakın, bizlerde hakimin tarafsızlığı önemli Dursun Bey... Yani bizde savcılarda ve hâkimlerde arandığı kadar tarafsızlık aranmaz.
Çiçek: Tabii hâkim inşallah tarafsızdır ama pazartesi için de, bugün de aynı hakim nöbetçi.
Ali: Bence sakin olun.
Çiçek: Öyleyim
Ali: Bekleyelim, dediğim gibi zaten biz olayları izliyoruz. Merak etmeyin, sizin şikâyetinizi de bu bakanlığa aktardık, izliyoruz.
Çiçek: Şikâyet ettiğim savcıların benim hakkımda talepte bulunması beni üzüyor yani, çünkü bir noktada hesaplaşma durumundayız, onlar tabii bizim hesabımızı görecekler.
Ali: Dursun Bey bakın, bunu, avukatlarımız da size anlatabilir.
Çiçek: Tabii tabii.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.