Baykal'ın istifasını istediler

Baykal'ın istifasını istediler
Baykal'ın partisinin kadın vekiliyle yaşadığı ilişkinin kasedi ortalığı karıştırırken, bazı yazarlar Baykal'ın istifasını istedi...

HABERVAKTİM VİDEOYU NEDEN KALDIRDI?-TIKLAYINIZ

İSTİFA ÇAĞRILARI 

TÜRENÇ: İSTİFA EDİP, POLİTİKADAN ÇEKİLMELİ
Hürriyet’ten Tufan Türenç bugün, diğer yazarların aksine “Bir parti lideri 18 yıllık sekreteri ile ilişkiye girerse ve onu milletvekili yaparsa bunun ortaya çıkmasından sonra yapılacak bir tek davranış olabilir. İstifa edip politikadan çekilmek” diye yazdı.

ÇEKİRGE: BAYKAL TAM BİR YOL AYRIMINDA
Fatih Çekirge de şunları yazdı: “Daha olay çok sıcak. Belki acımasız da gelebilir. Ama şair dostum Akif Kurtuluş’un dediği gibi: “Kimse kimsenin yarasında mola vermiyor”. Bu yüzden kulisler azgın bir sürü gibi bu sorunun peşine düşüyor: “Baykal ne yapacak? Bırakacak mı?” Benim gördüğüm şu:
- Deniz Bey, şu anda tam bir yol ayrımında...
- Çekilmekle kalmak arasında... “

GÜNGÖR MENGİ: AHLAKİ ZAAF GÖSTERGESİ
Vatan gazetesinden Güngör Mengi:"Gizli kameralarla özel hayatların mahremiyetine tecavüz elbette alçaklıktır. Ama bu aşağılık iş savunulması mümkün olamayacak bir ahlâkî zaafı ve ağır bir görev ve takdir kusurunu açığa vuruyorsa onu da görmezlikten gelemeyiz."

ALTAYLI: BÖYLE BİR OLAY DÜNYANIN HER YERİNDE HABERDİR
Habertürk'ten Fatih Altaylı: "... Böyle bir olay, dünyanın her yerinde haberdir. İstesek de, istemesek de. Muhalefet partisi liderinin, o partinin milletvekili kadınla ilişkisine kim “Haber değil”  diyebilir.  Elbette siyasi fanatizm gözleri kör ederse, bunu söyleyen de olacaktır. O zaman onlara sorarım: “Peki ya rakip siyasi partinin lideri bunu yapsa ve bu yayınlanmasa o zaman ne derdiniz?” Basını suçlamaz mıydınız, “Baskıdan korktunuz” diye. Bence bu olayın tek bir çözümü vardır. Deniz Baykal hemen istifa etmelidir. ..."

MUSTAFA MUTLU: HEMEN İSTİFA ETMELİLER
Vatan'dan Mustafa Mutlu: "...Olay gerçekten iğrenç...O görüntüleri peşin peşin doğru kabul etmek ne kadar yanlışsa, yok saymak da mümkün değil. Çünkü dün sabahtan akşama kadar yüz binlerce kişiye ulaştı; üzerine milyonlarca yorum yapıldı.Şu saatte yapılması gereken tek şey var: O da Deniz Baykal’ın ve Nesrin Baytok’un bu görüntülerin düzmece olduğu kanıtlanıncaya kadar hemen tüm görevlerinden ve milletvekilliğinden istifa etmeleri...Aksi halde bu görüntüler CHP’nin referandum ve seçim sürecinde büyük yara almasına neden olur! "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.