Mahkemenin 'çapkınlık' kararı

Mahkemenin 'çapkınlık' kararı
Türkiye CHP lideri Deniz Baykal ile CHP milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu ileri sürülen görüntüleri ve sonrasında yaşanan gelişmeleri konuşurken, yargıdan dikkat çeken bir karar geldi: “Bu ihanetin niteliği toplumsal değerler açısından a

Habertürk’ün haberine göre, Antalya 1. Aile Mahkemesi, eşini üvey oğluyla aldatan kadının davranışını 'Bu ihanetin niteliği toplumsal değerler açısından ağırdır' yorumuyla gerekçeli kararına geçirdi. Mahkeme 'ağır ihanet' değerlendirmesiyle, kadının yoksulluk nafakası talebini bile reddetti.

Antalya 1. Aile Mahkemesi, eski eşi İrfan A.'yı evli olduğu dönemde üvey oğlu ile aldatan M.Ç'ye 'yoksulluk nafakası' bile verilmemesine karar verdi. Kadın ile üvey oğlu arasındaki yasak aşka 'ağır ihanet' yorumunu yapan mahkeme; kadının maddi ve manevi tazminat, edinilmiş mallara katkı payı ve yoksullak nafakası taleplerini reddetti. Kadın tek kuruşu nafaka alamadığı gibi İrfan A.'nın 6 bin TL'lik vekalet ücretini de ödemeye mahkum edildi.

“SIRADAN BİR ŞEY DEĞİL”

Mahkemenin gerekçeli kararında 'bu ihanet herhangi bir sadakatsizlik olarak değerlendirilemez. İhanetin niteliği toplumsal değerler açısından ağırdır' yorumunu yaptı.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.