Demirel de, Ergenekon sanıklarıyla irtibatlı!

Demirel de, Ergenekon sanıklarıyla irtibatlı!
Süleyman Demirel’in, Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan sanıklarla yeni siyasi oluşumlara gittiği belgelendi...

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında yargılanan sanıklarla yeni siyasi oluşumlara gittiği belgelendi. Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak tarafından hazırlanan “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” iddianamesinin delil klasörlerinde, Süleyman Demirel’in Ergenekon sanığı Erhan Göksel’le yaptığı telefon görüşmeleri yer alıyor. Abdüllatif Şener’in siyasette öne çıkarılması için Süleyman Demirel, Ergenekon sanığı Erhan Göksel’le şifreli görüşmeler yapmış. Erhan Göksel, Süleyman Demirel’e, telefonda konuşamayacağı bilgileri yüz yüze aktaracağını söylemiş.

İŞTE O 2 KONUŞMA

İddianamenin delil klasörlerinde Erhan Göksel’in, Süleyman Demirel’le yaptığı 2 telefon görüşmesi şöyle yer alıyor:

TARİH: 13 EYLÜL 2008

ERHAN GÖKSEL: Alo
SÜLEYMAN DEMİREL: Gözlerinden öperim.(…)
ERHAN GÖKSEL: Valla ben çok iyiyim. Hani gavur lafı var. Siz böyle laf etmeyin dersiniz. Ama domuz gibiyim. Ben çok sayıda mesaj atıyorum. Aylin hanım (Süleyman Demirel’in sekreterini kast ediyor) size iletmiyor mu?
SÜLEYMAN DEMİREL: Alıyorum hepsini alıyorum. (…)
ERHAN GÖKSEL: Çok önemli gelişme var. Ne zaman lütfederseniz ben size bi hafta içinde uğrayayım.
SÜLEYMAN DEMİREL: Olur ben sana haber veririm.
ERHAN GÖKSEL:
Yani gidişatla ilgili o konuştuğumuz konularda ben çok yol kat ettim. (…) Sizin bilmediğiniz bir şey olur mu? Ben bu ülkede o konuştuğumuz konuda ben yol kat ettim. Bana ışık tuttunuz. Önemli bir şeyler var. Ben onun için size bir uğramam lazım.

“ABDÜLLATİF ŞENER’İN ADAYLIĞINI GÖRÜŞTÜM”
Erhan Göksel, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların; “Süleyman Demirel ile görüşmek istediğiniz ‘çok önemli gelişme’ diye bahsettiğiniz nedir?” sorusuna, “Ben Ankara’ya, Abdüllatif Bey de (Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener) İstanbul’a bağımsız aday olacaktı. Bu hususu Demirel’le görüşmek için randevu talep etmiştim. Kendisinin siyasi tecrübesine güvendiğim için ona danışma ihtiyacı hissederim” dedi.

TARİH: 19 EYLÜL 2008

SÜLEYMAN DEMİREL: Yarın 12:30’da gelir misin?
ERHAN GÖKSEL: Tam 12:30’da emrinizdeyim

“YAPTIĞIM İŞİN NİTELİĞİ BU”
Erhan Göksel, Cumhuriyet savcılarının, “Süleyman Demirel ile görüşme yaptınız mı? Yaptınızsa görüşmenin içeriği neydi?” sorusuna, “Ben her siyasi liderle görüşen bir insanım. Yaptığım işin niteliği bunu gerektirmektedir. Demirel’le siyasi görüşme yaptım” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.