İlişkiyi herkes biliyordu

İlişkiyi herkes biliyordu
Deniz Baykal’ın, CHP Milletvekili Nesrin Baytok’la yatak odası görüntülerinin ortaya çıkması sonrasında ilginç bir tablo ile karşı karşıyayız:

HABERVAKTİM/ANALİZ

Nedense, olayın taraflarında insani reflekslerden eser yok. Evli insanların yasak aşk haberleri, hemen her gün pek çok gazetenin 3. sayfasını süslüyor. Ama her haberde iki tarafın aldatılan eşlerinin sert tepkileri, açıklamaları hatta saldırgan davranışları mutlaka bulunuyor. Çünkü bu insani bir durum. Aldatılan eş bir şekilde tepkisini gösteriyor. Hiçbir şey olmamış gibi davranılması hayatın olağan akışına aykırı olduğu gibi ahlak ve insanlığa da aykırı görülüyor. Bu durumlarda ya boşanma davası açılıyor, ya terk etme olayı yaşanıyor ya da şiddete varan olaylar ortaya çıkıyor.

1 – BAYKAL’IN RAHATLIĞI

Baykal-Baytok ilişkisinde ise bugünkü tablo hayli farklı. Boxer şortuyla, çıplak bir kadının yanında görüntüleri çıkan Deniz Baykal’ın, günlerdir gözüne uyku girmeyen, karısına sadakatsizliği ortaya çıktığı için yıkılmış, ailesine karşı mahcubiyetten iki büklüm olmuş, onuru gururu yerle bir erkek hali yok. Aksine gayet dinç, traşlı, şık ve gülümseyerek çıktı basının karşısına. İktidarı hedef gösterip, çekildi köşesine.
Anadolu’da böylesine rezalet bir hale düşen herhangi bir erkek, utancından insan içine çıkamaz ve gözlerden köşe bucak kaçardı herhalde. Oysa Baykal, günde en az beş altı üst düzey gazeteciye görüşüyor ve gayet rahat.

2 – NESRİN BAYTOK’UN RAHATLIĞI

Baykal bu kadar rahatken, partneri Nesrin Baytok’u daha rahat görüyoruz. Hemen bütün toplumlarda bu tip durumlarda kadın daha kötü duruma düşer. Ama Nesrin Baytok, gazetelere röportaj vererek olayın komplo olduğunu ve asıl mağdurun eşi olduğunu söylüyor. Üstelik de bu olayı ailesiyle birlikte aşacaklarını anlatıyor.
Zannedersiniz ki kanser hastası filan olmuş, ailesiyle beraber dayanışma içinde durumu aşacaklar. Oysa kocasını hem de yine evli olan partisinin genel başkanı ile aldattığını çırılçıplak haliyle bütün Türkiye gördü. Neredeyse, ‘elbisemin düğmelerini bile bu komployu düzenleyenler çözdü’ diyecek. Olayı daha da abartıp, görüntüleri çıktıktan sonra bile Baykal’la görüştüğünü söyledi. Rahatlık XX Large’dan da öte vaziyette. İkili bu olaylar yatıştıktan sonra Seymenler Parkı’nda el ele yürüyüşe çıkarsa şaşırmamak gerekiyor.

3 – OLCAY HANIMIN RAHATLIĞI

Kamuoyu siyasetçi eşi olarak Türkiye’de en az Deniz Baykal’ın eşi Olcay Hanım’ı görmüştür. Herkes bu durum karşısında karnından konuşur ve “Deniz bey ailesini siyasetin içine sokmak istemediği için Olcay hanımı hiçbir programa, resepsiyona, davete, açılışa yanında götürmez” der. Ama istisnasız herkes bu durumun asıl nedeninin “hayli genç görünen Deniz Baykal’ın kendisinden hayli yaşlı görünen Olcay Hanım’ı adeta evine kapatması olduğu” iddiasını bilir. Bu acı ama hatırlatılması gereken bir iddia. Ve en çok da şimdi gündeme getirilmeyi hak ediyor.

Çünkü Olcay Hanım bu durumun farkında olmasına rağmen, bunca yıldır sesini çıkarmadı. Deniz Baykal’ı sıkıntıya sokmadı. Karşılığında aldığı ise çocuk verdiği, mutluluk verdiği, huzur verdiği, hatta içi kan ağlayarak kocasının yanında yürüyemediği bir tabloyu kabullendiği halde aldatılmak oldu. Deniz Baykal kendisini en yakınındaki isimle aldattı. Üstelik Nesrin Baytok, Baykal’ın 18 yıllık Özel Kalemiydi. İlişkinin yeni başladığını düşünmek saflık olur. 18 yıl sonra Baytok ve Baykal, iki hafta önce birbirlerine karşı bir takım duygular hissetmiş olamaz. Bu Aşk-ı Memnu’nun yıllardır devam ettiği açık.

Ama Olcay Hanım da, Deniz Bey ve Nesrin Hanım kadar rahat çıktı kamuoyunun karşısına. Bunca aleni rezillik karşısında, normal bir kadının boğazından lokma geçmez. Oysa dün gazetelerde Olcay Hanım’ı market alışverişinde gördük. Oysa normalde bir kadın, bu kadar rahat karşılayabilir mi böyle bir olayı? Bu kadar rahatlık inanılır gibi değil…

4 – CAN BAYTOK’UN RAHATLIĞI
Yaşanan olayda psikopata bağlasa, ortalığı yıksa, “niye yaptın” denemeyecek bir kişi vardı; O da Nesrin Baytok’un kocası Can Baytok’tu. Aldatılan normal bir eş haberinde olacak buydu. Oysa, Can Bey, video kaydındaki ağır ithamı doğrularcasına üç maymunu oynuyor. Jet boşanma davası diye bir haber duymadık. Karısını evden kovdu diye bir haber de duymadık. Kendisinin evi terk ettiği de vaki değil. Gidip Baykal’a iki tokat da aşk etmedi. Erkekliğin en alt seviyesine inip Baykal’ın suratına iki çift laf bile söylemedi. Beyefendi bir sakin ki sormayın…

5 – CHP’LİLERİN RAHATLIĞI

Nesrin Baytok’un CHP’de aday belirlemede, Genel Başkan’la görüşecekleri seçmede çok etkin bir isim olduğu yıllardır biliniyordu. Adeta partide astığı astık kestiği kestikti. Şimdi bütün partililer Baytok’un bu gücünü nereden aldığını, neden Baykal’ın gözünde bu kadar muteber olduğunu gördü. Buna karşı bir tane CHP’li tepki göstermez mi? Bu ne rezalet demez mi? Bir CHP’li vekil istifa etmez mi? Bırakın vekili, bir delege hatta bir parti üyesi bile bunu gerekçe göstererek istifayı basmaz mı?
Hadi istifa etmediler, bir tane bayan milletvekili, bir tane partili Baykal&Baytok ilişkisinin en azından çarpık olduğunu söylemez mi?
CHP’nin 6 okunun yanına yedinci ok olarak “cinsel özgürlük” eklenecek neredeyse. Parti, üyesinden vekiline rahat mı rahatlar…

BU RAHATLIĞIN DÜŞÜNDÜRDÜĞÜ TEK ŞEY

Uzun yıllardır süren, -hatta biri örnek gösterilen- iki evliliğin, çok uzun zamandır sürdüğü açık olan bir aldatmayla devam ettiğini, herkesin izlediği rezil bir videoyla gördük. İki taraf da videoyu yalanlayamadı. İlişkilerini kabul ettiler.
Ama hem olayın iki tarafı, hem onların eşleri hem de partililerin rahatlığına bakınca ortaya tek şey çıkıyor: Bu ilişkiye herkes biliyordu.
Yoksa bu kaldırılamayacak kadar iğrenç bir olay. Ve en azından refleks olarak bazı tepkiler gelişir. Hiçbir tepki ortaya çıkmıyorsa, olay önceden biliniyor ve hazmedilmiş demektir.
Peki böylesine çarpık ve ahlak dışı bir ilişkiyi en başta eşleri nasıl kabul eder? Baykal’ı lider olarak görenler nasıl hazmeder? Bu gibi soruları çoğaltmak mümkün.
Burası, kalemimizin yazmaya hicap duyduğu ve sustuğu noktadır…

VE BAYKAL'IN KASEDİ SONUNDA ONLARIN ELİNE DÜŞTÜ-TIKLAYIN 

BAYKALGATE İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR-TIKLAYIN 

BAYKAL, AFRİKA'DA MEŞHUR OLDU-TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.