MİT'ten Hizbullah alarmı

MİT'ten Hizbullah alarmı
Türkiye'deki İsrail misyonları ve Musevi vatandaşlara yönelik terörist saldırı planlandığını ortaya çıkaran MİT, alarma geçti.

Bölücü terör örgütü PKK’dan sonra, terör örgütü Hizbullah da alarm veriyor. Son dönemde yoğun şekilde terör örgütü PKK’ya yönelik çalışma yapan güvenlik kuvvetleri, bir süredir yoğun istihbarat alınan Hizbullah’ın da eylem peşinde olduğuna dikkat çekti. 

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) yaptığı çalışmalarla Lübnan Hizbullahı'nın Türkiye'deki İsrail misyonları ve Musevi vatandaşlarına yönelik terörist saldırı planladığını ortaya çıkardı. Kimlikleri deşifre edilen zanlıların yakalanması amacıyla geniş çapta soruşturma başlatıldı. 

İstanbul'da 15-20 Kasım 2003 tarihleri arasında bomba yüklü dört kamyonetle sinagogları hedef alan intihar saldırısının ardından gerçekleştirilen yoğun operasyonla Türkiye’de gerileme sürecine giren Hizbullah terör örgütü, yeniden gündeme gelebilmek için planladığı yeni eylem deşifre edildi. 

MİT’in, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderdiği kriptosuna göre, Lübnan Hizbullah’ı İsrailli turistleri taşıyan gemi ve uçak seferleri ile sinagoglarda düzenlenen dini törenleri hedef almayı planlıyor. Sansasyonel eylemlere karşı İsrailli turistleri Türkiye'ye getiren gemi ve uçaklar ile sinagoglarda yapılan törenler sırasında alınan güvenlik önlemlerinin arttırılmasının uygun olacağı ifade edildi. 

Hizbullah'ın olası eylemine karşı İçişleri Bakanlığı, İsrailli turistlerin geldiği İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Muğla ve Ankara Valiliklerini güvenlik açısından uyararak tedbirlerin gözden geçirilmesini istedi. 

MİT'in raporunda Lübnan Hizbullah'ının lojistik destekçisinin ise Türk vatandaşı M.T. olduğu öne sürüldü. Yapılan araştırmada, 37 yaşındaki M.T.'nin yurtdışından Türkiye'ye son girişinde hemşerisi 35 yaşındaki Ö.Y.'nin de yanında bulunduğuna da dikkat çekerek, her iki şahsında fiziki takibe alınmasının uygun olacağı ifade edildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü de Türkiye'deki İsrail misyonları, şirketleri ile Yahudileri hedef alacak muhtemel terörist saldırılara karşı kritik konumdaki emniyet müdürlüklerini uyardı. Emniyet Müdürlükleri'ne gönderilen gizli yazıda, istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesi ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi istendi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.