Erdoğan'dan Baykal'a ağır eleştiri

Erdoğan'dan Baykal'a ağır eleştiri
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bazı medya organlarında yer alan 'Baykal'ın istifası CHP'ye oy kazandırdı' şeklindeki haberlere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bunu kınıyorum. Türk toplumunun midesi bu kadar geniş mi? Kendi ahlak değerleriyle oynayanlara bu millet prim vermez." dedi. Erdoğan, partisinde böyle bir olay olsa derhal ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edeceğini kaydetti. Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığından istifasına yol açan internete düşen görüntüler konusunda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Erdoğan, bu konuda ilgili kurumlara 'inceleyin' talimatı verdiğini hatırlatarak, "Ankara başsavcısı soruşturma başlattı. Bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok." diye konuştu. Başbakan Erdoğan ayrıca Baykal'a, AK Parti üzerinden siyaset yapmaması uyarısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretini tamamlamasının ardından Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta açıklamalarda bulundu. Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığından istifa etmesine yol açan görüntülere ve anayasa değişikliği teklifine değinen Başbakan, beraberindeki gazetecilerin sorularını da cevapladı. Kendisinin, internete düşen görüntülerle ilgili olarak üzerine düşeni yaptığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu konuda ilgili kurumlara 'inceleyin' talimatı verdiğini söyledi. Erdoğan, "Kamuya yansıyanlar suç kabul edilip soruşturma başlatılabilir. Ankara başsavcısı başlattı. Bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok." açıklaması yaptı. Bazı medya kuruluşlarının 'Baykal'ın istifası CHP'ye oy kazandırdı' şeklinde haberler yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Bunu kınıyorum. Yahu bu toplum ahlaki değerlerinden bu kadar yoksun mu? Kendi ahlak değerleriyle oynayanlara bu millet prim vermez." dedi. Erdoğan, yaşananların özel hayat olarak gösterilemeyeceğini belirtti.

Başbakan özetle şunları söyledi: "Aldatan mağdur değildir derken bunu hem erkek hem kadın için söylüyorum. Ben talimatları verdim. Kurumlara, 'incelensin' dedim. Savcı ne yapar bilemem. Kamuya yansıyanları suç kabul edip soruşturma başlatabilir. Ankara başsavcısı başlattı. Bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok."

BU ODAYA, GİRDİN Mİ GİRMEDİN Mİ? Beyefendi iki hafta sonraki genel kurul için bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Önce adama sorarlar 'Bu odaya girdin mi, girmedin mi?' Bu ne kadar ahlakî değilse, daha sonra yaptığı da ahlakî değil. Pisliğin içinde debeleniyor. Debelendikçe batıyor.

'BAYKAL'IN İSTİFASI CHP'YE OY KAZANDIRDI' ANLAYIŞINI KINIYORUM: Bazı medya da destek veriyor. Baykal'ın istifası CHP'ye oy kazandırmış. Bunu kınıyorum. Yahu bu toplum ahlakî değerlerinden bu kadar yoksun mu? Midesi bu kadar geniş mi? O zaman oyunu artırmak isteyen her parti, bu ahlaksızlık zinciri içinde yer alsın. Yarım saat bir saat sonra istifa etsin... Türk toplumunun midesi bu kadar geniş mi? Kendi ahlak değerleriyle oynayanlara bu millet prim vermez.

AHLAK DEĞERLERİNİ YOK FARZ EDEMEYİZ: İsmini anmak istemiyorum, o istifa edene parti yönetimi kadroları hâlâ sahip çıkıyorsa, ah vah deyip sahip çıkıyorsa, benim derdim onlarla. Kınıyorum. Ahlak değerlerini yok farz edemeyiz. Partimin içinde de böyle bir şey olsa, derhal ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ederim. Tahammülü mümkün değil.

ELİNE, DİLİNE, BELİNE SAHİP ÇIKMAYANLA YOLA ÇIKILMAZ: Bizim kitabımızda bir kelime var; edep. Eline, diline, beline sahip olmayanla yola çıkılmaz. Bu özel hayat değil. Genel Başkan'ın kendi yatak odası olsa ilk savaş açan ben olurum. Ama ev kendi evi değil. Daha detaylara beni sokmayın. Beyefendi çok cesur davrandı ama milletvekilliğinden istifa etmedi. Bu istifa Meclis'e gelirse tavrımın ne olacağını şimdiye kadarki açıklamalarımdan anlarsınız.

DARBECİLERİN KORUNMASI AYIBINI KALDIRMAK İSTİYORUZ: Geçici 15. maddenin Anayasa'da yer alması ayıbını ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun Anayasa'da bulunması başlı başına ayıptır. Yargıdaki egemenlik zincirinin kırılması bazılarını rahatsız ediyor.

Kürsünün seçme hakkına karşı çıkan zihniyeti anlamak çok zor. Buna tahammül edemediler. Bunu bize dayandırıyorlar, bunun bizimle ne ilgisi var? Anayasa Mahkemesi'nde sadece 3 kişi Meclis tarafından seçilecek, onu da biz seçmiyoruz, bize gönderilen listeden seçiyoruz. Anayasa değişikliğindeki yargı ile ilgili yeni düzenleme onları rahatsız ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.