Cumhuriyet kadınları sus pus

Cumhuriyet kadınları sus pus
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, CHP Milletvekili Nesrin Baytok ile yatak odası görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra en fazla mağdur olan Olcay Baykal ile Can Baytok sessizliğini sürdürüyor

CUMHURİYET KADINLARI SUS PUS
Kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmayan kadın hakları savunucuları, Deniz Baykal’ın aldattığı eşi Olcay Baykal’ın mağduriyeti konusunda sus pus oldu. Telefonla ulaştığımız Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, “CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından aldatılan eşi Olcay Baykal’ın mağduriyetini dile getirmek için bir açıklama yaptınız mı? Kendisini ziyaret edecek misiniz?” şeklindeki sorularımıza kaçamak cevaplar verdi. “Şu an Sivas’ta bir toplantıdayım. Konuşacak durumda değilim” diyen Sarıhan, ısrarlı sorularımız üzerine “Hayır, şimdiye kadar bir açıklama yapmadık. Ama Ankara’ya gelince düşünürüz” demekle yetindi.

“SİYASİ KONULARA GİRMEK İSTEMİYORUZ!..”
Laikçi ve ulusalcı kadınların öncülüğünde kurulan Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu, Ankara Girişimci Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) ve amacını “Türk kadınına her konuda destek vermek” olarak tanımlayan Tüm Kadın Lobisi Derneği (TÜKAL) sessizliğe büründü. Çağdaş Kadın ve Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Fulya Çay ise söz konusu olayla ilgili açıklama yapmak istemediklerini belirterek, “Biz vakıf olarak siyasi konulara girmek istemiyoruz. Bu nedenle bu konuda bir açıklama yapmak istemiyoruz” dedi.

CHP’Lİ KADIN VEKİLLER BİLE SUSTU
Baykal’a ait yatak odası kaseti, CHP’nin sivri dilli milletvekili Canan Arıtman’ı bile susturdu. Yaptığı ilginç açıklamalarla hep gündemde kalmayı başaran Arıtman, aldatılan Olcay Baykal ile ilgili görüşme talebimizi “Şu anda miting alanında olduğu” gerekçesiyle reddetti. Arıtman, “Özellikle gündemdeki konularla alakalı dikkat çeken çıkışlarınızla bilinen birisiniz. Ama nedense Baykal kasetiyle ilgili hiçbir yorumda, açıklamada bulunmadınız, bunun nedeni nedir?” şeklindeki soruyu dinledikten sonra önce “Bu konuda bir değerlendirmede bulunduğunu” ileri sürdü. Ardından ise “Zaten şu anda miting alanındayım. Sorunuzu da tam anlayamadım. Konuşamayacağım” diyerek konuyu geçiştirdi. CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı ise “Ölüm acısı yaşıyorum. Bana soru sormayın lütfen” diyerek telefonu kapatırken, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise telefonlara bile çıkmadı.

HUKUKÇULAR: ALDATILANLAR BOŞANMA VE TAZMİNAT TALEP EDEBİLİR
Hukukçular, ahlaksız ilişkinin mağdurları Can Baytok ve Olcay Baykal’ın boşanma ve tazminat davası açabileceğini söyledi. Türk Medeni Kanunu’na (TMK) göre “aldatma” ilişkisinin taraflar için boşanma sebebi olduğunu belirten hukukçular, aldatılan Baytok ve Baykal’ın boşanma davası açabileceği ve bu durumda yüklü miktarda tazminat kazanacağını ileri sürdü. Zinanın özel boşanma sebebi olarak sayıldığı TMK 161 “Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir. Zina fiilini öğrendikleri tarihten itibaren 6 ay ve fiilin işlendiği tarihten itibaren 5 yıl içinde dava açabilirler” derken, TMK 174’te ise aldatılan tarafın, maddi ve manevi tazminat talep edebileceği, tazminatın ise tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre belirleneceği belirtiliyor. Hukukçular, olay kamuoyuna mal olduğu için mağdur tarafların boşanma davası açmaları durumunda yaklaşık 300-500 milyar civarında tazminat alabileceklerini söylüyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.