Cumhuriyet örgüt liderini andı!

Cumhuriyet örgüt liderini andı!
Cumhuriyet gazetesi, silahlı terör örgütü TKP/ML-TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'yı andı. Hem de Kaypakkaya'nın katledildiği vurgusu yaparak.

Cumhuriyet'in sahiplendiği TKP-ML-TİKKO'nun amacı polise göre şöyle: Mevcut anayasal düzeni silahlı halk ayaklanması yoluyla yıkıp yerine Marksist-Leninist-Maoist ilkelere dayalı Sosyalist bir düzen kurmak ve nihai amaç olan Komünizme geçmektir.

İŞTE CUMHURİYET'TE YER ALAN O HABER:

Kaypakkaya unutulmadı

Tunceli’de 37 yıl önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve gözaltındayken katledilen TKP-ML lideri ve 68 kuşağının öğrenci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Çorum’un Sungurlu ilçesi Karakaya köyündeki mezarı başında anıldı.


Dersimliler Derneği, Devrimci Hareket, EMEP, ESP, İHD Ankara Şubesi, ÖDP, Partizan, SDP, SP, 78’liler Girişimi üyelerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Karakaya köyü yakınlarında bir araya gelerek jandarmanın yaptığı aramanın ardından Kaypakkaya’nn mezarına doğru yürüdü.

Katılımcılar, “İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür” yazılı bir döviz ve Kaypakya’nın fotoğraflarını taşıdı. Katılımcıları, mezarın başında Kaypakkaya’nın üvey annesi Şükran Kaypakkaya, Kardeşi Ali Ekber Kaypakkaya, yeğenleri ve Karakaya köylüleri karşıladı.

Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Yalçın Kolçak, “Onlardan büyük bir miras aldık. Bunu ileriye taşımaya kararlıyız. Faşist saldırıların yoğunlaştığı bugünlerde tüm geri adım attırma çabalarına karşı şehitlerimizin anısına daha büyük bir bağlılık sergileyeceğiz” diye konuştu. Kaypakkaya’nın mezarına Tunceli’den getirilen ağaç ve çiğdemler dikildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.