Baykal'dan şok sözler!

Baykal'dan şok sözler!
Baykal kendisini ziyarete gelen milletvekillerine Kılıçdaroğlu ve Sav’ı şikayet etti. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kendisinden gizlendiğini söyleyen Baykal, “Ben Önder’e ’Kemal olsun’ dediğimde ’asla olmaz&rs

CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal, dün Angora Evleri’ndeki konutunda biraraya geldiği milletvekillerine içini döktü. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MYK üyesi Savcı Sayan’ın da bulunduğu bir grup milletvekili, eski genel başkan Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Milletvekilleri ayrı ayrı araçlarla, 16.00 sıralarında Baykal’ın Beysukent Angora Evleri’ndeki konutuna geldi. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MYK üyesi Savcı Sayan, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın da bulunduğu milletvekilleri, yaklaşık 2 saat süren ziyaret ardından konuttan ayrıldı. Milletvekilleri konutun çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ancak edinilen bilgiye göre Baykal, görüşmede milletvekillerine özetle şu değerlendirmelerde bulundu: 

ADAYLIĞI BENDEN GİZLENDİ: Ben Kemal ile konuştum. Git çalışmanı yap gel dedim. Arkadaşlarla mutabakat ara dedim. Ne arkadaşlarla mutabakat yaptı ne de bana nasıl bir yol izleyeceğine yönelik bilgi verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı benden gizlendi.

DİYALOG İÇİNDE OLMALARINI BEKLERDİM: Ne MYK’yla, ne benimle mutabakat aramadan, ’Biz böyle birşey düşünüyoruz. Sizin de katkılarınızı bekleriz’ demeden, Önder’le böyle bir yola girdiler. Benimle diyalog içinde olmalarını beklerdim.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ: Tüm bunlar sinsice, yangından mal kaçırır gibi yapıldı. Birbirini istemeyen bu iki insan nasıl biraraya geldi? Ben Önder’e ’Kemal olsun’ dediğimde ’Asla olmaz, Kemal’den genel başkan olmaz’ demişti. Hatta ’Kemal’in yer alacağı MYK’da ben olmam’ diyordu.

KEMAL’İ İLK BEN İŞARET ETTİM: Ben o görüşmede partiden istifa ettiğimiz, partinin başsız kalmayacağını belirterek Kemal olur, bir başka arkadaş olur gidin görüşün demiştim. Kamuoyundan gelen tepkiler Kemal’i işaret ediyordu. Kemal’i ilk işaret eden de benim.

MUSTAFA’NIN AÇIKLAMASI BOŞ DEĞİLDİ: Mustafa’nın (Özyürek) yaptığı açıklama da boş değildi. Benim söylediklerinden doğru olanı çıkarmış, sözlerimi doğru anlamış.

YILLIK DOSTUN BİLE YAPACAĞI İŞ DEĞİL: Önder 53. yıllık dostuydum diyor, bırak 53 yıllık dostu 1 yıllık dostun yapacağı iş değildi. Ben senin nelerini kapattım, seni korumak için neler yaptım.

KEMAL’İN ÖNÜNÜ BEN AÇTIM: Kemal’i siyasete ben soktum, önünü ben açtım. Önder gelse Kemal’i işaret etse direkt hayır mı diyecektim? Gizli iş çevirdiler, sanki yangından mal kaçırdılar.

Yapacak bir şey yok

Baykal, görüşmede “Artık yapacak birşey yok. Parti adayını belirledi. Sizin göreviniz artık bu yolda çalışmaktır” diyerek, milletvekillerinden partinin birlik bütünlük içinde kurultay çıkmasına yönelik katkıda bulunmalarını istedi.

ONURSAL BAŞKANLIK ÖNERİSİ BOŞ!

Baykal’In, Kılıçdaroğlu’nun “İsterse onursal genel başkan olabilir” önerisi için de “ Onursal başkan olma önerisi, kurucu başkan Atatürk iken boş” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.