Generalin Dalan aşkı

Generalin Dalan aşkı
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında ifade veren Tekirdağ Şarköy 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nurettin Işık’ın, Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan’a, “Bedrettin abi (…) bir elini öpmem benim için her şeye bedel (&hel

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında savcıya iki saat ifade veren Tekirdağ Şarköy 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tümgeneral Nurettin Işık’ın, Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olmaktan yargılanan firari sanık Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan’a müthiş övgülerde bulunduğu ortaya çıktı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddianamesinin delil klasörlerinde, Tümgeneral Nurettin Işık’ın, Bedrettin Dalan’a, “Bedrettin abi (…) bir elini öpmem benim için her şeye bedel (…)” dediği yer alıyor. Tekirdağ’da görev yapan Tümgeneral Nurettin Işık, İstanbul’a geldiğinde Bedrettin Dalan’ın Alemdağ’daki evinde kalıyor, Fenerbahçe Orduevi’nde Dalan’la görüşüyor.

FİRARDAKİ DALAN’IN OĞLUNUN SIKINTISIYLA UĞRAŞMIŞ
Tümgeneral Nurettin Işık, Bedrettin Dalan’ın firari olduğu dönemde de Dalanlar’la irtibatını kesmemiş. Işık, Bedrettin Dalan’ın sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi ve İSTEK Vakfı'nın (7 Ocak 2009) aranmasından 8 ay sonra 1 Eylül 2009 tarihinde İSTEK Vakfı’nı aramış ve Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan’a ulaşmak istemiş. Tümgeneral Nurettin Işık’ın emir astsubayı Lütfi Coşkun, Bedrettin Dalan’ın sekreteri Saadet Hanım’la görüşmüş ve “yani bir sıkıntımız vardı onunla (Barış Dalan’ı kastediyor) ilgili” demiş. Tümgeneral Nurettin Işık’ın kızı Yeditepe Üniversitesi’nde okuyor.

İŞTE O KONUŞMALAR
Tümgeneral Nurettin Işık, 6 Eylül 2008 tarihinde Bedrettin Dalan’ı aramış ve kendisine müthiş övgülerde bulunmuş. İşte o konuşma:
Coşkun Umur (Dalan’ın şoförü): Efendim
Lütfi: İyi günler diliyorum ben Malkara’dan arıyorum Nurettin Paşa’nın emir subayıyım. (…) Bedrettin Bey’e ulaşmak istedik ama
Coşkun Umur: Nurettin Paşam mı görüşecek?
(…)
Nurettin Işık: Sayın başkanım
Bedrettin Dalan: Ha canım
Nurettin Işık: Benim ağabeyim
Bedrettin Dalan: Canım
Nurettin Işık: Hürmetler ediyorum ellerinden öpüyorum.
Bedrettin Dalan: Sağol gözlerinden öpüyorum nasılsın iyi misin?
Nurettin Işık: (…) Biz yarın oraya toplantı maksadıyla yarın gelecez (…) Gündüz gelicem yarın hem bir elini öperim uygun görürsen.
Bedrettin Dalan: Tamam o zaman sen eve gel.
Nurettin Işık: Nereye geleyim eşimle beraber gelecem.
Bedrettin Dalan: Eşinle beraber gel eve gel şeye Alemdağ’da
Nurettin Işık: Alemdağ’da biz sizin korumanızdan adresi alırız (…) Bedrettin abi ben senin orda bir elini öpmem benim için her şeye bedel (…) Öğleden sonra istediğiniz saatte orda olabiliriz size uygun olacak (…) Bedrettin ağabeyciğim ellerinden öpüyorum.
Bedrettin Dalan: Sağol canım gözlerinden öpüyorum hanıma da selam söyle.

“BİR SIKINTIMIZ VARDI BARIŞ DALAN’LA İLGİLİ”
Tümgeneral Nurettin Işık’ın emir astsubayı Lütfi Coşkun’un Barış Dalan’a ulaşmak istemesi de iddianamede şöyle yer alıyor:
Lütfi: Başçavuş Lütfi, ben Nurettin Işık Tümgeneralin emir astsubayıyım (…) Şimdi Nurettin Işık tümgeneralim toplantıda (…) Barış (Bedrettin Dalan’ın oğlunu kastediyor) beye ulaşmaya çalışıyoruz (…)
Saadet: 0 216 … .. ..’den ulaşamadınız mı?
Lütfü: Anladım, yani bir sıkıntımız vardı onunla ilgili, neyse.

NURETTİN IŞIK’IN AYDIN DOĞAN’LA GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİASI
Gazetemizin 12 Ocak 2009 tarihli “Dalan’a Aydın Doğan mı ‘Kaç’ dedi?” başlıklı haberinde; Tümgeneral Nurettin Işık’ın, Ergenekon operasyonları öncesi Aydın Doğan’la görüştüğü iddia edilmişti. Haberde; Nurettin Işık’ın, 24 Ekim 2008 günü saat 15.30’da, resmi bir araçla geldiği Doğan Medya Center’da Aydın Doğan’la bir süre görüştüğü, Tümgeneral Işık’ın söz konusu görüşmede Aydın Doğan’a Bedrettin Dalan’ın Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınacağı bilgisini verdiği öne sürülmüştü. Haberde; Aydın Doğan’ın da bu görüşme üzerine Dalan’ı uyardığı ileri sürülmüştü.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.