Son tanık da sustu

Son tanık da sustu
Albay Temizöz ve Kamil Atağ’ın 20 cinayetten sorumlu tutulduğu davanın en önemli tanığı Binzet de ifadesini geri aldı.

Şırnak’ta 1993-95 yılları arasında işlenen 20 cinayetten sorumlu tutulan ve aralarında Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ, Abdulhakim Güven, Adem Yakin, Hıdır Altuğ, Kukel Atağ ve Temer Atağ’ın yargılandığı davada verdiği ifadelerle kilit isim olan Mehmet Nuri Binzet, dün geri adım attı. Binzet, savcılığa verdiği ifadede sadece duyduklarını anlattığını savunarak, “İfadelerim tutanaklara gördüm, duydum, biliyorum şeklinde geçirildi. Bana okumadığım ifadelerimde bir sürü tutanak imzalattırıldı” dedi. 

EVİN ALTINDA SORGU ODALARI

Duruşmada dinlenen Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın kardeşi Mehmet Nuri Binzet, savcılıkta görgüye ve bilgiye dayalı ifadeler vermediğini sadece duyduklarını anlattığını söyledi. Tanık Binzet, ifadesinde, ağabeyi Kamil Atağ’a ait Cudi Mahallesi’ndeki evin alt katına sorgu odaları yapıldığını, o yıllarda buraya terör örgütü PKK’ya yardım ettiği düşünülen kişilerin getirilip sorgulandığını iddia etmişti.

GİZLİ TANIKLAR DA GERİ ÇEKTİ

Temizöz ve Kamil Atağ’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin tutuklanmasına neden olan gizli tanıklar “Tükenmez kalem” ve “Sokak lambası”ndan sonra tanık Mehmet Nuri Binzet de ‘faili meçhul’ soruşturmasındaki ifadelerini geri çekerken, ‘tehdit’ edildikleri de gündeme geldi. Verdiği ifadelerle Albay Temizöz ve Atağ’ın tutuklanmasına neden olan Binzet, bir süre önce savcılağa yaptığı başvuruda “Albay Temizöz ve Kamil Atak ile ilgili anlattıklarımı yalanlamamı istiyorlar. Baskı yapıyorlar tehdit ediyorlar” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.