Öcalan: Çevik Bir'le görüştüm

Öcalan: Çevik Bir'le görüştüm
Teröristbaşı Öcalan, İmralı'da emekli general Çevik Bir'le görüştüğünü iddia etti...

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan avukatları aracılığıyla çarpıcı mesajlar verdi.

Kürt sorunun barışçıl çözümü için muhatap bulamadığını iddia ederek 31 Mayıs'tan itibaren çekileceğini açıkladı. İmralı'ya ilk getirildiği 1999 yılında da Çevik Bir’le konuştuğunu ifade eden Öcalan şunları söyledi: "Gelin, bu sorunu çözelim, artık ölümleri durduralım dedim. O da bana; ‘Nasıl dağa çıkardıysan öyle indireceksin’ dedi. Bir yanda Karadayı, öte yanda Çevik Bir, orduda bir ikilik söz konusuymuş. Çevik Bir'in Karadayı'dan daha etkin ve güçlü olduğu anlaşılıyor. Ben de meseleye ciddi yaklaşmak lazım öyle basit değil, yardım edin birlikte çözelim’ dedim.”


ÇEVİK BİR: ONUNLA KONUŞMADIM

Abdullah Öcalan'ın 99'da Çevik Bir ile görüştüm şeklindeki iddialarını yalanlayan emekli Orgeneral Çevik Bir, "Öcalan ile böyle bir konuşmam olmadı" dedi. Öcalan'ın daha önceki konuşmalarında da farklı açıklamalar yaptığını söyleyen Çevik Bir, "Ordu komutanı olarak İmralı'daki hazırlıkları gittik gördük. Ama Öcalan'la böyle bir konuşmam olmadı. Bundan iki üç sene önceki bir konuşmasında da ben Çevik Paşa ile görüşmemiştim demişti aynı kişi. Arşivlerde bu şekilde bir ifadesi var" diye konuştu. Avukatları aracılığıyla mesaj gönderen Öcalan Kürt meselesinin barışçıl çözümü için muhatap bulamadığını belirtti.

SAVAŞ BAŞLATMIYORUM

Öcalan, "31 Mayıs'tan sonra çekiliyorum. Savaş başlatmıyorum. Bu şekilde sürecin ne Kürtlere ne KCK'ya ne de devlete bir faydası var. Bundan sonra sorumluluk KCK'dadır, hatta BDP'de ve devlettedir. Bayık, Karayılan, Abbas, Haydar onlar samimidirler, halkın önderliği rolünü üstlenmişlerdir. Artık bu ağır sorumluluk onlardadır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.