Antalya Çiçek Festivali başladı

Antalya Çiçek Festivali başladı
Antalya'da bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Çiçek Festivali'nde korteje katılan çiçeklerle çeşitli şekiller verilen araçlar vatandaşlar ve turistlerden büyük ilgi topladı.

Antalya'da geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6'nci yapılan Çiçek Festivali renkli görüntülerle başladı. Eski mezbaha önünden başlayan 6'ncı Antalya Çiçek Festivali, düzenlenen kortej geçişi ile başladı. Eski Mezbaha'dan tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren korteje katılan araçlar renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde en fazla dikkati ise çiçekler ile yapılan saat kulesi ve uçak oldu. Festival kapsamında otomobilleri süslemek için 1 milyon çiçek kullanılırken kortej sırasında ise vatandaşlara 300 bin dal çiçek dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen gösteriler ve çiçek dağıtımı ile son bulan festivale turistlerde büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı ve Kaleiçi'nde bulunan turistler çiçeklerden oluşan araba, uçak ve saat kulesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Korteje Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda çocuk katıldı.

Festival hakkında bilgi veren Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 2010 yılı ihracat döneminde 52 ülkeye 450 milyon dal çiçek sevkiyatı yaptıklarını söyledi. Bağdatlıoğlu, son 1 milyon dal çiçeğinde festival kapsamında kullanıldığını ifade etti. Bağdatlıoğlu, "Antalya'da düzenlenecek olan Expo 2016'ya konu olan 'Çocuk ve çiçek' temasını bu yıl festivalde işledik. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar sevgiyi ve şefkati yansıtıyor. Türkiye'ye barış ve sevgi festivali nasıl olur gösterdik." şeklinde konuştu.' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.