Hayrola Uğur Dündar?

Hayrola Uğur Dündar?
Uğur Dündar Star Anahaber’de CHP’nin yeni lideri Kılıçdaroğlu’na ilişkin kamuoyu yoklamalarını hep bir kişi kanalı ile sunması dikkat çekti.

Uğur Dündar Star Anahaber’de CHP’nin yeni lideri Kılıçdaroğlu’na ilişkin kamuoyu yoklamalarını hep bir kişi kanalı ile sunması dikkat çekti. 29 Mart Yerel seçimlerine ilişkin en doğru tahmini yapmakla tanınan A&G araştırma şirketi ve sahibi Adil Gür, Uğur Dündar’ın bir numaralı konuğu idi. Dündar, Adil Gür’ü ‘Halkın Nabzını Tutan Adam’ duyurusu ile 11 Mayıs 2010’da ekrana çıkardı. 

Adil Gür, bu programda Baykal’la ilgili kaset iddialarına değindi ve Baykal’ın kendisini aklamadan CHP’nin başına gelmesinin CHP’ye büyük darbe vuracağını söyledi.

Gür, programda ayrıca CHP’de mutlaka bir değişimin yaşanması , ülke gündemine yönelik yeni tespitler yapması gerektiğini savundu.

Baykal’ın başına gelenlerle AK Parti’ye yapılan suçlamanın anlamsız olduğunu söyleyen Gür, MHP lideri Bahçeli’nin toplum mühendisleri tarafından siyasetin dizayn edilmek istendiği görüşüne katıldığını ve geçmiş irdelendiğinde bu görüşün haklılığının göründüğünü söyledi. Uğur Dündar’ın gergin bir ifade ile dinlediği Adil Gür, bu programdan sonra bir daha Star TV’ye konuk olmadı. Adil Gür’ün katıldığı canlı yayınlarda yaptığı bu açıklamalar, CHP ile birlikte AK Parti ve MHP hakkında yaptığı değerlendirmeler Gür’ün de Star TV’de sonunu hazırladı.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçmesinden sonra Uğur Dündar kamuoyu ile ilgili anket değerlendirme şirketini de değiştirdi. . Daha önceden hemen her gün bir şekilde Star TV ekranlarına çıkarılan Adil Gür’ün yerini bu kez Sözcü gazetesi yazarı ve Sonar Araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı aldı.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Genel Başkanlığı’na adaylığını koyduğu 18 Mayıs 2010’dan itibaren Uğur Dündar, Bayrakçı’yı ekrana taşımaya başladı.

Bayrakçı ilk açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun toplum tarafından çok farklı algılanacağı ve CHP’nin oylarını yükselteceği öngörüsünde bulundu. İki günde bir Star TV’de Uğur Dündar’ın konuğu olan Bayrakçı yaptığı son anketinde ilginç iddialarda bulundu.

Hakan Bayrakçı Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı son anketin sonuçları müthiş. Bayrakçı’ya göre Kılıçdaroğlu’nun başında bulunduğu CHP üç büyük ilde öne geçmiş durumda. Bayrakçı, CHP’ye oy verecekler arasında AK Partililerin bile olduğunu açıkladı. 8 yıldır anket yaptığını ve ilk kez böyle bir sonuçla karşılaştığını savunan Bayrakçı bu sonucu aldığı için duyduğu sevinci de gizlemedi. Çok yoğun bir çalışma yaptıklarını Uğur Dündar’a anlatmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade etmekten geri kalmıyor. Bayrakçı, Kılıçdaroğlu’nun isminin öne çıkmasından sonra Saadet Partisi’nden AK Parti’ye dönüş olduğunu, kendisini İstanbul Ankara sonuçlarının çok şaşırttığını ve Ankara’da CHP’nin 7-8 puan öne geçtiğini öne sürdü.

Bayrakçı, CHP’ye yoğun ilginin çıkış nedeninde de Kılıçdaroğlu hakkında yapılan haberlerin çok önemli bir rolü olduğunu da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.