İçeride PKK, dışarıda İsrail

İçeride PKK, dışarıda İsrail
Terör devleti İsrail’in terör örgütü PKK ile ilişki halinde olduğu, gizli servisi MOSSAD ajanlarının PKK teröristlerinin eğitimine yardım ettiği iddiaları zaman zaman gündeme gelmişti.

Günün ilk saatlerinde dışarıda ve içeride yaşananlar gözleri bu iddialara çevirdi. 

Sabah saat 05.00 sularında İsrail’li teröristler, Filistin’e insanı yardım götüren gemiye baskın düzenledi.
İsrailli teröristlerin ablukası altında olan yardım gönüllülerinin ne durumda oldukları bilinmiyor.
Kesin olmayan bilgilere göre 19 kişi şehit oldu, 30’u aşkın yaralı var.

Türkiye’yi ayağa kaldıran bu hain saldırıdan birkaç saat önce içeride de, PKK’lı teröristlerce Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 6 asker şehit olurken 9 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerden biri de şehit oldu. Toplam şehit sayısı 7'ye yükseldi.

Günün ilk saatlerinde birbiri ardına yapılan bu saldırılar PKK-MOSSAD ilişkisi iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Akıllarda şu sorular oluştu:

-PKK saldırısı MOSSAD’ın bir planı dahilinde mi yapıldı?

-Bu bir tesadüf olabilir mi?

-Terör örgütü PKK saldırısı, İsrail’li teröristlerce sivil yardım gönüllülerine yapılan saldırıya tepkiyi kırmayı mı amaçlıyor?

- İsrail, Türkiye’ye “üzerimize gelirseniz PKK kartını yeniden kullanırız” mesajı mı vermeye çalışıyor?

EŞZAMANLI SALDIRILAR TESADÜF OLAMAZ
Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İsrail'in yardım gemilerine saldırısı konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı. Filistin'e insani yardım taşıyan gemilere yapılan saldırıyla Türkiye'de askerlere yönelik terör saldırılarının aynı zamana denk gelmesinin tesadüfi olmadığını belirten Şenocak, "Filistin'e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte ülkemizde terörist saldırıların artması son derece manidardır. İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda, Hatay'ın İskenderun ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken 9 askerimiz yaralanmıştır. Dün ise Şırnak'ta çıkan çatışmada 3 askerimizle Siirt'te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu. Bu hususun üzerinde durulması, ülkemizdeki terör hareketlerinde terörist devlet İsrail'in etkisinin araştırılması gerekmektedir. İsrail'in böyle bir hainlik yapması, yurt içindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir. Memur-Sen olarak İsrail'in devlet terörünü, yurt içinde askerimize ve polisimize kurşun sıkan hainlerin terörünü lanetliyor, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, milletimize, insanlık âlemine sabır ve başsağlığı diliyoruz." dedi.

İSRAİL-PKK İLİŞKİSİNİ ORTAYA KOYAN HABERLER

MOSSAD ile yani İsrail ile terör örgütü PKK ilişkisini ortaya koyan yerli ve yabancı basında çok sayıda haber yer aldı geçmişte. Haberlere göre, Kuzey Irak’taki peşmergeleri, MOSSAD ajanları ve emekli İsrail subayları eğitiyor. MOSSAD ajanlarının bağlantıları sonucunda onlarca emekli İsrail askeri tarım uzmanı ve mühendis kimliği altında Kuzey Irak’a sızıyor.

Daha geçtiğimiz aylarda İtalya’da yayımlanan La Stampa gazetesi, İsrail’deki Yediot Ahronot gazetesine dayandırdığı haberde, İsrail ordusundan emekli olan onlarca askerin, tarım uzmanı ve mühendis kimliği altında kuzey Irak’a gittiklerini belirtti.

İsrailli emekli askerlerin ‘’Z Bölgesi’’ diye adlandırılan gizli bir bölgeye konuşlanarak, teröristleri eğitmeye başladıklarını yazan La Stampa, Yediot Ahronot gazetesinin, İsrailli askerleri Erbil yakınlarındaki Havler Havalimanı’nda görüntüleyen bir fotoğraf yayımladığını kaydetti.

Bağlantıyı MOSSAD kuruyor

Kuzey Irak’taki Kürt yetkililer ile İsrailli emekli askerler arasında ilk teması sağlayan kişinin İsrail gizli servisi MOSSAD’ın eski başkanı ve İsrail İşçi Partisi milletvekili Dany Yaton olduğunu, ardından görüşmelerin Yatom şirketinin eski ortaklarından İsrailli işadamı Shlomi Michaels tarafından sürdürüldüğünü bildirdi. Gazete, emekli askerlerin Kuzey Irak’a gidiş gerekçelerinin ‘’Kuzey Irak’taki Kürtlere terörle mücadele konusunda eğitim vermek’’ olduğunu açıkladı.
 
Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Kuzey Irak'la ilgili ilginç bir bilgi açıkladığı da basında geniş yer aldı. Basında çıkan haberlere göre Bakan Atalay, terör örgütü PKK'nın ortadan kaldırılması için K. Irak'la yaptıkları görüşmeleri anlatırken "Beni en çok üzen olay ise Kuzey Irak istihbarat teşkilatını İsrail'in kurması ve eğitmesidir" dedi.

BÖLGESEL YÖNETİM İÇİN TEŞKİLAT KURMUŞ!
Kuzey Irak'ta MOSSAD tarafından eğitimler verildiğine ilişkin iddiaların olmasına rağmen İçişleri Bakanı Atalay böylelikle bu iddiaları resmi ağızdan ilk defa doğrulamış oldu. MOSSAD'ın Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne ait istihbarat teşkilatını merkezi Irak hükümetinin istihbarat teşkilatından ayrı olarak kurduğu belirtiliyor Bakan Atalay’ın, Mahmur kampından dönüşlerin 2010 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklarken, "Ancak buradan dönmek istemeyenler de var. Yaklaşık 6 bin kişinin dönmesini bekliyoruz. Bunları köylerine yerleştireceğiz. Dönmek istemeyenler Irak vatandaşı olacak" dediği ileri sürülmüştü.


Yine basında çıkan haberlere göre İsrail yetkilileri, İsrailli askerlerin K.Irak faaliyetleri için şu savunmayı yapıyor: “Irak'ta hiçbir resmi faaliyetimiz yok. Çift pasaportlu şahıslar ya da oradakilerin akrabaları bazı faaliyetler yürütebilir. Bu, onları bağlar.”
 
AYDA 500 BİN DOLAR
İsrail'in PKK oyunu Türk istihbarat raporlarına da yansıdı: “MOSSAD ile KDP üç yıl önce anlaşma yaptı. Eğitim hem bölgede hem de İsrail'de veriliyor. Peşmergelere ayda 500 bin dolar hibe ediliyor.”


HABERVAKTİM.COM/ANALİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.