Ordu göreve

Ordu göreve
Terör devleti İsrail’in Filistin’e yardım filosuna yönelik hunharca saldırısı karşısında TSK’dan henüz hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.

Savunmasız sivil Türk vatandaşları uluslar arası karasularda İsrail’li teröristler tarafından katlediliyor. Eşzamanlı olarak İskenderun’da Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenleniyor. 
Bu olaylar üzerine dünya ayağa kalkıyor.

Ancak Genelkurmay’dan şu ana kadar(Saat 11.00 itibariyle) bu şok gelişmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olması dikkat çekiyor.

Bu durum, içeride demokrasiyi boğmak için orduyu göreve çağıran cuntacıları akla getirdi.

Kamuoyu ordunun asıl şimdi asli görevini yani Türkiye’yi ve Türk vatandaşlarını koruma vazifesini ifa etmesini bekliyor.

ORTAK TATBİKATLAR SÜRECEK Mİ?
Öte yandan, gazeteci Sedat Ergin, NTV'de katıldığı Yazı İşleri programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergin "İsrail ordusu Türk vatandaşlarını öldürdü. Bundan son Türk ordusu ne yapacak. Askeri alanda Türkiye ile İsrail arasında bir tatbikat olması söz konusu değil ama... Herşeye rağmen siyasi sorunlar devam etse de askeri ilişkiler devam ediyordu. Bundan sonra bunun olması da söz konusu olacak mı? Türk pilotları ile İsrail pilotları birlikte uçacak mı?" diye sordu.

İsrail'in yardım konvoyuna düzenlediği ve yaklaşık 20 kişinin öldüğü saldırıya tüm dünyadan tepkiler yağıyor. En son olarak yardım konvoyunda yaralanan vatandaşı olmadığı halde İsrail'e çok sert bir şekilde Yunanistan tepki verdi. Yunanistan, İsrail'le olan ortak tatbikatlarını ve İsrail'e yapılacak ziyaretleri iptal etti.

SON DAKİKA: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'le ortak askeri tatbikatların iptal edildiğini açıkladı.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.