İsrail-PKK bağı gün yüzüne çıktı

İsrail-PKK bağı gün yüzüne çıktı
Türkiye'yi sarsan saldırıların arka arkaya olması "Bağlantı" şüphesi yarattı. AK Partili Çelik "Tesadüfi olmadığını düşünüyoruz", CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Manidar" dedi.

İskenderun'da 6 askerin şehit edildiği terör saldırısı ile Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısı arasında bağlantı olabileceği kuşkusu Ankara'da gün boyu tartışıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Olayın tesadüfi olmadığını düşünüyoruz. İskenderun limanının çok içeride olması şüphelerimizi artırıyor" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "İsrail Ordusu'nun yaptığı operasyonların sürdüğü bir ortamda Türkiye'de böyle bir eylemin gerçekleşmesi gerçekten de manidardır" diye konuştu. Başbakanlıktaki değerlendirmede ise "tesadüfün böylesi ancak planlama ile olur" tespiti yapıldı. Kabinenin etkili bir ismi SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Büyüklerimiz bize karı koca arasında sebepsiz bir kavga çıkıyorsa 'arkasında İngiliz eli aramak gerekir' derdi. Şimdiki şartlar 'İsrail'i aramak gerektiğini' gösteriyor" dedi. 

TAŞERON BAĞI
Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında önemli saptamalarda bulundu. İskenderun saldırısı ve İsrail'in gemilere saldırmasının birer tesadüf olmadığını savunan Çelik, şöyle dedi: "İskenderun'daki olayları yapan veya yaptıran taşeronlar da olabilir. Taşeron kelimesi sorumun cevabıdır. Türkiye'yi içeride karıştırmak isteyenler var. Bugün İskenderun'da yapılan saldırı tesadüf olmayabilir. İskenderun bir liman kenti olması ve buraya roket saldırısı olması bu işin ustaca tezgahlandığını gösteriyor."

'KAYGILAR VAR'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İskenderun'daki terör saldırısının İsrail'in operasyonuyla bağlantısının olup olmadığına ilişkin görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi : "Bu konuda değişik çevrelerin kaygıları var. Bunlar dile getiriliyor. Biz tabii İskenderun'da yaşanan olaydan gerçekten büyük üzüntü duyduk. Askerlerimizin şehit olması üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. İsrail Ordusu'nun yaptığı operasyonların sürdüğü bir ortamda Türkiye'de böyle bir eylemin gerçekleşmesi gerçekten de manidardır.''

'İNŞALLAH TESADÜFTÜR'
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da "İskenderun'daki komutanlığa karanlık bir saldırı yapılmasından birkaç dakika sonra İsrail'in 'Mavi Marmara' başta olmak üzere Gazze'ye giden konvoyu taciz etmeye başlaması inşallah sadece sıradan bir tesadüftür. Öyle olmasını dileriz'' diye konuştu.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.