MİT harekete geçti

MİT harekete geçti
İskenderun’da yapılan saldırı ile Akdeniz’de uluslararası kara sularda Gazze’ye giden yardım gemilerine düzenlenen İsrail saldırısı asında bir ilişki olabileceği kuşkusu resmi kurumları harekete geçirdi.

İLGİLİ HABER VE YAZILAR:

İÇERİDE PKK, DIŞARIDA İSRAİL, BU BİR TESADÜF MÜ

MANŞETLERDE "TESADÜF MÜ?"-TIKLAYIN

VAKİT YAZARI YENER DÖNMEZ'İN KONU İLE İLGİLİ ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Önceki gün nükleer silahlı İsrail savaş denizaltıları İran kıyılarına doğru hareketlenirken, aynı gün Türkiye de bu harekete karşılık 2007’de İskenderun’da kurulan I-Hawk füze bataryalarını Hatay’daki Amik Ovası’na kaydırdı. İsrail ile Türkiye arasında karşılıklı olarak geliştiği belirtilen bu askeri hareketliliğe karşı İsrail tarafının bazı taşeron terör grupları marifetiyle Türkiye’ye İskenderun’da gözdağı amaçlı saldırı düzenlettiği iddia edildi. 

İSTİHBARAT ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Hatay’ınn İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 6 asker şehit oldu. Gece 00.40 sıralarında yapılan bu saldırıdan birkaç saat sonra, sabaha karşı Akdeniz’de uluslar arası kara sularında İsrail ordusu tarafından Gazze’ye yardım götüren gemilere hunharca bir saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu İsrail saldırısından sonra bütün dünya ayağa kalkarken, resmi kurumlar da her iki saldırıyla ilgili çok titiz bir istihbarat çalışması başlattı.

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR
Olay önceki gün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde nöbet değişimi sırasında meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açılırken, daha önce PKK’nın bu bölgede bu çapta bir saldırı yapamadığına dikkat çekiliyor. Şehrin içinde böylesi bir saldırının çok yüksek istihbarat bilgisi olmadan gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çeken uzmanlar, bu saldırının Türk ordusuna yönelik son yıllardaki en önemli saldırılardan biri olduğu belirtiyorlar.

Vakit-Habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.