Barzani İsrail'i kınamadı!

Barzani İsrail'i kınamadı!
Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, yardım konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili sorulan soruya karşılık verdiği cevapta İsrail'i kınamadı.

Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, yardım konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili sorulan soruya karşılık verdiği cevapta İsrail'i kınamadı. Kanlı saldırıda hayatını kaybedenler "Siviller için üzüldüğünü" söyleyen Barzani, İsrail'e yönelik herhangi bir tepki ifadesi kullanmadı.

Terörist saldırılara karşı her türlü işbirliğini yapmaya hazır olduklarını açıklayan Barzan, "Türk veya Kürt herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi çok üzüyor. Bir an önce bunu sona erdirmek gerekiyor. Yaşamını kaybeden ailelere başsağlığı dilemek istiyorum." dedi.

Erbil'e yapılacak üst düzey ziyaretlerle ilgili istikrarı şart koşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu tür ziyaretler her düzeyde doğaldır. Bu ziyaretlerin tarihi diye anılması güzel ama bundan sonra normalleşmeli ki haberlerde bu şekilde verilmemeli. İnşallah Bağdat'ta bütün Irak'ı temsil eden güçlü bir hükümet yapısı kurulur kurulmaz Sayın Başbakanımız da Sayın Cumhurbaşkanı da bizler de Irak'ın her bir şehrini ziyaret etmek isteriz. Bu çerçevede Erbil başta olmak üzere ziyaretlerimiz artacak." dedi.

Habercilerin salonda Irak bayrağının bulunmamasının sebebini sorması üzerine Davutoğlu, "Bunun özel bir anlamı yok. Kesinlikle buna dikkat bile etmiş değiliz. Bizim için Irak'tan gelen herkes Irak vatandaşıdır ve Irak bayrağı kullanırız." diye kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.