İsrail sonunda dize geldi!

İsrail sonunda dize geldi!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye ablukayı yumuşatma formülünü gündemine aldığı bildirildi. ABD, Rusya, AB ve BM'den oluşan Orta Doğu Dörtlüsü'ne sunulan önerinin bir şartı var..

İsrail'in Channel-2 televizyonunun haberinde, İsrail'in, bunun için, Gazze'ye giden malların uluslararası güçlerce kontrol edilmesi şartının yerine getirilmesini isteyeceği kaydedildi.

Netanyahu'nun bu öneriyi, Orta Doğu Dörtlüsü (ABD, Rusya, AB, BM) Temsilcisi Tony Blair ile görüşmesinde yaptığı kaydedildi.

Netanyahu bugün ilerleyen saatlerde kabine üyeleriyle bir araya gelecek ve toplantıda planın ayrıntıları üzerinde durulacak.

Başbakanlığa yakın bir siyasi kaynak, ablukanın ne şekilde yumuşatılabileceğinin ayrıntılarına ilişkin bilgiler verdi. Yetkili, bu önerinin, "Gazze'ye silah ambargosunun uygulanması çerçevesinde düşünüldüğünü" belirtti.

Bu kaynağa göre, BM çerçevesindeki uluslararası güçler, Gazze'ye götürülecek malları İsrail'in Aşdod Limanı'nda arayacak.

Konuya ilişkin olarak İsrail'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Channel 2 televizyonunun haberinde, "Bir uluslararası deniz gücü, Gazze'ye götürülen malları izleyecek, mallar içerisinde, silah veya silah yapımında kullanılabilecek stratejik özelliğe sahip çelik taşınmasını önleyecek" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.